Sokat fejlődtek a kis korosztályok

Szokásos értékelőinket ezúttal a PMFC kis korosztályaival folytatjuk. U8-as, U9-es, U10-es és U11-es csapatunk edzőit kértük meg, hogy foglalják össze szezonjukat.

Lőrinc Sándor (PMFC U8):

Az elmúlt évben több hazai és nemzetközi tornán vettünk részt. Ezek során lehetett látni a legjobban, hogy a hétköznapokon gyakoroltakat milyen szépen tudják alkalmazni a mérkőzéseken. A képzés mellett fontos volt, hogy a gyerekekkel megszerettessük a játékot, illetve, hogy kötődjenek a sportághoz. Összességében azt mondhatom, hogy az elmúlt szezon során elégedettek lehetünk a gyerekekkel, akár a szorgalomról, akár a lelkesedésről, küzdeni tudásról beszélünk. Ezt szeretnénk a továbbiakban még fokozni.

Lóth József (PMFC U9):

Az MLSZ új lebonyolítási rendszerének köszönhetően rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodott a korosztály. Ennek köszönhetően többek között megmérkőztünk az Újpest, a Vasas, a Fehérvár és Ferencváros ellen. Öröm volt látni, hogy a gyerekek igenis tudnak komoly mérkőzéseket vívni nagy múltú utánpótlás akadémiák ellen. Az elmúlt évben több nemzetközi tornán is részt vettünk, ahol osztrák, horvát, szerb, szlovák csapatok ellen játszottunk és a gyerekek saját bőrükön tapasztalták meg, milyen is egy másik futballkultúra. Az évet összegezve elmondhatjuk, az edzésszám és a versenyeztetés is megfelelően szolgálja a végig szorgalmas és kitartó gyermekek fejlődését.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Élő Tibor (PMFC U10):

Megfelelő edzésmunkát végezve a korosztály szépen fejlődött az évben. Sok versenyző típus van a korosztályban, így mindig intenzív edzéseket sikerült tartanunk. Az MLSZ versenyeztetése mellett sok tornán vettünk részt, ahol jó teljesítmény nyújtottak a gyerekek. Reméljük sikerül a továbbiakban is így fejlődni a gyerekeknek, mert akkor nagy erősségei lehetnek a PMFC-nek.

Udvardi Zoltán (PMFC U11):

Amióta beköltöztünk az új edzőközpontba, azóta lehetett tervezni és megszokott ritmusba edzeni. Nagyon jó körülmények között tudtuk az edzéseket elvégezni. A gyerekek és az edzők is élvezik a szuper körülményeket. A fejlődés a csapaton a versenyeztetésben, így a tornákon fokozatosan megmutatkozott. A gyerekek versenyeztetését az MLSZ kiírásnak megfelelően követtük. Emellett a tavasz második felében nemzetközi tornákon is részt vettünk. Szerbiában nyertük, míg Horvátországban is jól szerepeltünk. Ezek voltak azok a szintmérő tornák, ahol látszott a fejlődés, és hogy jó irányba halad a képzésünk.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram