Négyszer vettük be a Belisce kapuját

Magabiztosan nyertük meg 4-0-ra a horvátok elleni ötödik felkészülési mérkőzésünket.

NB II-es labdarúgócsapatunk szombat délelőtt ötödik nyári felkészülési találkozóját vívta a horvát harmadosztályú NK Belisce gárdája ellen az Idősebb Dárdai Pál Edzőközpontban. Keretünkből Hegedűs és Katona továbbra is sérülés miatt nem léphetett pályára. Az olykor harcias mérkőzést az elejétől kezdve irányításunk alatt tartottuk, kilátogató szurkolóink kellemes időben élvezetes összecsapást láthattak és persze pécsi gólokat is.

A 20. percben Mamadu szabálytalankodott Tóth-Gáborral szemben a tizenhatoson belül, a büntető elvégzéséhez Makrai készülődött, míg támadónk az elvetődő vendégkapus felett középre helyezte a labdát, 1-0. Gólszerzőnknek nem sok kellett a duplázáshoz. A 25. minutumban a 18 esztendős próbázó, Mayer adott középre jobbról az alapvonal közeléből, a második hullámban érkező Makrai pedig magabiztosan a hálóba lőtt, 2-0.

Nem sokkal utána Tóth-Gábor fejesét tornászta ki Barbic, majd kisvártatva a vendégektől Matasovic csapott oda Harsányinak, amiért a vendégek játékosa a kiállítás sorsásra jutott. Edzőmeccs lévén a felek megegyezettek, hogy a horvátok egyenlő számban folytathassák a találkozót, amelynek 36. percében Harsányi zúdította szabadrúgásból a labdát a jobb felső irányába, ám a Belisce hálóőre óriási bravúrral menteni tudott.

A fordulást követően Makrai ért el mesterhármast, így a 47. percben már 3-0-ra vezettünk. A folytatásban sem változott a játék képe, meggyőzően fellépve több lehetőségünk is adódott a különbség növelésére, olykor a gólvonalon mentettek a piros mezesek. A hajrában ismét több saját nevelésű utánpótlás játékosunk kapott lehetőséget, míg a 75. percben Kónya balról óriási gólt vágott a hosszú felsőbe, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

Miként szerdai ellenfelünknek, a BFC Siófoknak, úgy az NK Belisce gárdájának is köszönjük az összecsapást, egyúttal további sikeres felkészülést kívánunk nekik! Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk hétfőn folytatja a munkát, míg sorrendben hatodik, egyben utolsó edzőmeccsünket július 23-án, szombaton 17:00 órakor az OTP Bank Liga előző szezonját a 6. helyen záró Paksi FC vendégeként játsszuk.

Felkészülési mérkőzés
Idősebb Dárdai Pál Edzőközpont
PMFC – NK Belisce 4-0 (2-0)
Gólszerző: Makrai (20. – büntetőből, 25., 47.), Kónya (75.)

PMFC: Helesfay (Kovács, 60.) – Mayer (Futó, 45.), Rácz (Bozóki, 76.), Takács (Bukovics, 80.), Hadaró (Marques, 60.) – Terbe (Katona Cs, 60.), Nikitscher (Svedyuk, 60.) – Grabant (Kónya, 60.), Makrai (Vas, 70.), Harsányi (Kövesdi, 60.) – Tóth-Gábor (Tihanyi, 60.).

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram