Ellenfél-lesen: Kozármisleny

Szerdán 19:00 órától a másodosztályba öt év után visszajutó szomszédos baranyai kék-fehérek vendégei leszünk.

Pikáns összecsapással folytatja a pontvadászatot Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 4., hétközi játéknapján a HR-Rent Kozármisleny otthonában lép pályára augusztus 17-én, szerdán 19:00 órától. Vendéglátóink 5 esztendő után jutottak vissza ismét a másodosztályba, mindezt úgy, hogy az előző idény végén veretlenül (27 győzelem, 11 döntetlen) lettek bajnokok az NB III Közép-csoportjában.

A baranyai kék-fehéreket sikerre vezető Aczél Zoltán a szezon után távozott, helyére Tóth Lászlót nevezték ki, aki az előző évadban Csizmadia Csaba másodedzőjeként dolgozott a Budafoki MTE-nél. A vezetőedző munkáját Tomin Milán és Kovács Zoltán asszisztens edzők, Tar András erőnléti edző, valamint a klubunknál korábban évekig dolgozó Volcsányi Csaba kapuedző is segíti. Keretükből nyáron 11-en távoztak, és 11 új labdarúgó érkezett.

Új igazolásaik között szerepel Bognár Dávid a Paksi FC-től, Clinton Osei az MTK-tól kölcsönben, Gál Szabolcs Kecskemétről, Guth Ádám az MTK II-től, Kosznovszky Márk az MTK-tól kölcsönben, Kotroczó Péter a Kisvárda II-től, Kulcsár Kornél Budafokról, Tölgyesi Viktor Dunaújvárosból. Varasdi Dániel az MTK Budapesttől, Vogyicska Balázs az FTC II-től és Bartha László Kecskemétről, aki eddigi két góljával vendéglátóink legeredményesebb játékosa.

Az NB II 4. fordulóját megelőzően az újoncnak számító HR-Rent Kozármisleny a tabella 15. helyén áll. A bajnoki nyitányon 3-1-es vereséget szenvedtek a Soroksár SC otthonában, első hazai meccsükön azonban 3-1-re legyőzték a Tiszakécskei LC-t, míg a legutóbbi körben kétgólos vezetésük ellenére 4-2-re alul maradtak az FC Ajka vendégeként. Csapatjátékuk ugyanakkor egyre inkább összeáll, szomszédvári találkozóként nehéz meccs elé nézünk.

A két csapat 2007 és 2011 között 8 másodosztályú mérkőzést vívott egymással, ebből 5-ször nyertünk, 2 döntetlen mellett pedig 1-szer tudtak győzni a kék-fehérek, míg a gólkülönbség 11-3 a javunkra. A harmadosztályban 2017 és 2019 között 6-szor játszottunk egymás ellen, ezek során 5 győzelmet szereztünk és csupán 1 alkalommal kaptunk ki, 14 találatunkra pedig 3 mislenyi gól érkezett. Mindez a múlt, szerdán szurkoljuk ki együtt az újabb pécsi sikert!

Kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek, hiszen a 210 fős vendég szektor, illetve a 670 fős hazai szektor vélhetően gyorsan meg fog telni. A jegypénztár egy órával a kezdés előtt, 18:00-kor nyílik, a hazai és a vendégbelépő ára egységesen 1000 Forint, a diák és nyugdíjas szurkolók pedig 700 Forintért válthatják meg jegyüket. A hölgyek mellett a 14 év alattiakat és a 65 év felettieket – regisztrációs belépő ellenében – ingyenesen engedik be!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram