Pontosztozkodás a baranyai rangadón

NB II-es labdarúgócsapatunk a negyedik fordulót követően is veretlen a bajnokságban.

Hétközi fordulóval folytatta szereplését NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 4. játéknapján az öt év után a másodosztályba visszajutó HR-Rent Kozármisleny vendégeként lépett pályára. A szerda esti szomszédvári összecsapásra hatalmas volt az érdeklődés, már a kezdés előtt csordultig megleltek a lelátók. Weitner Ádám több helyen is változtatott legutóbbi kezdőcsapatunkhoz képest, vezetőedzőnek ezúttal a következő összeállításban küldte pályára együttesünket: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Marques – Nikitscher, Takács – Kónya, Kövesdi, Grabant – Tihanyi. Sérülés miatt Hegedűs és Terbe hiányzott, utóbbit a közelmúltban kulcscsont ficam miatt kellett megműteni.

A várakozásoknak megfelelően küzdelmesen telt a mérkőzés első negyedórája, több kisebb szabálytalanság tördelte a játékot, míg a kapuk egyik oldalon sem kerültek veszélybe. Aztán a 16. percben villantak a több egykori pécsi kötődésű játékosokkal felálló hazai kék-fehérek, Kirchner adott be jobbról, az alapvonal közeléből, a labda a hosszún Vogyicskát találta üresen, akinek közeli lövését azonban Helesfay bravúrosan hárította. Ezt követően átvettük az irányítást, a 21. percben egy kipattanót Grabant tekert kapura kissé balról, amit Varasdi fogott meg a gólvonal előtt. A folytatásban mindkét tizenhatos előtt nagy volt a mozgás, ellenben a szünetig nem született gól, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetet követően változatlan összeállításban zajlott a találkozó, majd a 47. percben Kirchner takarásból lőtt kapura, ám Helesfay ezúttal is remekül helyezkedett és kiütötte a játékszert. Az 52. minutumban Kosznovszky próbálkozott távolról, ám kapusunk könnyedén felszedte a labdát. Az 58. percben Vogyicska lépett ki, védőjét megelőzve kapura is rúgott jobbról, a mislenyi kötődésű Helesfay ellenben szögletre tudta tolni a labdát. A 60. percben négyes cserét hajtottunk végre: Kónya, Grabant, Takács, valamint Tihanyi helyére Futó, Harsányi, Kesztyűs és Tóth-Gábor érkezet. A 65. percben Kirchner veszélyes löketét hárította hálóőrünk, míg a másik kapu előtt Tóth-Gábor óriási helyzete szállt mellé.

A 68. percben Kulcsár távolról elvégzett szabadrúgása ment el jócskán a jobb kapufa mellett, majd 10 perccel később Bartha kapáslövése egy pécsi játékoson irányt váltva ment szögletre. A mérkőzés végéhez közeledve Nikitscher szánta el magát egy távoli kísérletre, ami azonban pontatlanra sikeredett. A 88. percben Harsányi ívelt át jobbról, Rácz elől azonban eltudta fejelni a labdát egy kék-fehér védő, majd Nikitscher tizenhatoson belüli buktatását nem látta szabálytalannak a játékvezető. A 91. percben Tóth-Gábor találatával megszereztük a vezetést, csakhogy a partjelző tévesen lest intett, így gólnélküli döntetlennel zárult a baranyai rangadó. Csapatunk négy forduló után is veretlenül, a 3. helyről várhatja a folytatást.

Merkantil Bank Liga, 4. forduló
Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, 1300 néző. Vezette: Radványi (Sinkovicz, Vörös)
HR-Rent Kozármisleny – PMFC 0-0 (0-0)
Sárga lap: Kirchner (92.),ill Nikitscher (25.), Takács (46), Harsányi (75.)

HR-Rent Kozármisleny: Varasdi – Gajág, Gál, Turi – Kosznovszky, Horváth – Vogyicska (Vajda, 62.), Bartha, Kulcsár (Bognár, 81.), Kirchner – Tóth (Puska, 62.). Vezetőedző: Tóth László.

PMFC: Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Marques – Nikitscher, Takács (Futó, 60.) – Kónya (Kesztyűs, 60.), Kövesdi, Grabant (Harsányi, 60.) – Tihanyi (Tóth-Gábor, 60.). Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram