Ellenfél-lesen: DVTK

Az utóbbi két játéknap során hat pontot gyűjtő Diósgyőrt fogadjuk az NB II 5. fordulójának zárómérkőzésén.

NB II-es labdarúgócsapatunk augusztus 22-én, 17:45-kor a DVTK-t fogadja a Merkantil Bank Liga 5. fordulójának zárómérkőzésén. Hétfői vendégeinket aligha kell bemutatni, hiszen nemrég még az élvonalban szerepeltek, a két csapat ráadásul sokszor találkozott a múltban. Az 1910-ben alapított DVTK igazi vidéki fellegvárnak számít a magyar labdarúgásban, történelmük során 12 alkalommal nyerték meg a másodosztályt – idén a 13. címükre hajtanak – emellett az NB I-ben 1979-ben bronzérmes lett a klub, mely 1977-ben és 1980-ban a Magyar Kupát, míg 2014-ben a Ligakupát is elhódította. Az utóbbi tíz évben a klub játszott kupadöntőt, ennek jogán pedig kiléphetett a nemzetközi porondra is.

A jogelődöket figyelembe véve a legtöbb összecsapást a legmagasabb osztályban játszottuk a miskolciak ellen, az 1955 óta íródó közös meccstörténelem során napjainkig 62 élvonalbeli találkozóra, valamint 4 másodosztályú mérkőzésre került sor. A legutóbbi találkozó kapcsán jó emlékeket őrizhetünk, 2022. február 22-én Hegedűs Márk góljával, illetve Bíró Bence duplájával 3-0-s győzelmet ünnepelhettünk itthon. A DVTK csapata már az előző idényben is az egyik, ha nem a legesélyesebbike volt a másodosztálynak, végül a Vasas FC és Kecskeméti TE mögött a harmadik helyen zártak, lemaradva a feljutásról. A borsodi alakulat idén még inkább céljául tekinti a bajnokság megnyerésével együtt az NB I-be kerülést.

Ennek érdekében az NB I-es, nemzetközi és válogatott rutinnal rendelkező játékosokkal teletűzdelt keretüket a nyár során tovább erősítették. Távozóik mellett Bényei Ágoston a DVSC-től, Bokros Szilárd, Csirmaz István és Radics Márton a Puskás Akadémiától, Farkas Dániel a Mezőkövesdtől, Holdampf Gergő a Szombathelyi Haladástól, Lukács Dániel a Kecskeméttől, Makrai Gábor Csákvárról, Orosz Marcell a DEAC-tól, Papp Marcell Budafokról, Szőke Adrián a holland Heraclestől, Viczián Ádám a Vasastól, valamint legutóbb az indiai Chennaiyin FC-ben szereplő Koman Vladimir érkezett a piros-fehérekhez.

A Diósgyőr vezetőedzője Dragan Vukmir, akinek segítője Szász Ferenc másodedző, Markovic Jovan erőnléti edző, valamint Tuska János kapusedző. A bajnoki nyitány nem indult jól számukra, a BFC Siófok vendégeként elszenvedett 1-0-s vereséget követően hazai pályán is alulmaradtak a DVTK Stadionban 2-1-es sikert arató Soroksár SC ellen. Ezt követően azonban sikerek következtek, a Tiszakécskei LC vendégeként 2-1-re nyertek, míg az előző fordulóban 3-1-re legyőzték az FC Ajkát, így a Merkantil Bank Liga 5. fordulóját megelőzően 2 győzelemmel, 2 vereséggel, illetve 6-5-ös gólkülönbséggel a tabella 10. helyét foglalják el. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a DVTK elleni hazai bajnoki mérkőzést az M4 Sport csatornája élőben közvetíti.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram