Ellenfél-lesen: Aqvital FC Csákvár

Vasárnap ötödik alkalommal találkozunk a másodosztályban a Fejér megyei alakulattal.

A DVTK legyőzését követően idegenben folytatja a bajnokságot Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk, amely vasárnap 17:30-kor az Aqvital FC Csákvár együttesének vendégeként lép pályára. A Fejér megyei együttes 2014 óta meghatározó szereplője a másodosztálynak, eddigi legjobb eredménye egy előkelő negyedik hely 2020-ból. A csákváriakat az előző idényben még Mónos Tamás irányította.

Kilenc fordulóval a 2021/22-es másodosztályú bajnokság befejezése előtt a klub közös megegyezéssel szerződést bontott az vezetőedzővel, s helyére Tóth Balázst szerződtették szakvezetőnek. Az addig a Puskás Akadémia NB III-as csapatánál dolgozó szakember munkáját a korábbi pécsi kedvenc, Bodor Boldizsár asszisztens edző, illetve Hegedűs Ferenc kapusedző, valamint Bajor Richárd erőnléti edző segíti.

A sárga-kékekhez a nyári átigazolási időszak során kölcsönben érkezett a Puskás Akadémiától Auerbach Martin, Gazdag Vajk, Janyickij Kirilo és Körmendi Kevin. Karacs Dániel Gyirmótról, Hornyák Marcell Miskolcról, Murka Benedek Angyalföldről tette át ideiglenesen székhelyét a bakonyi együtteshez, míg Fejős Áront a szerbiai FK Tisza csapatától, Jánky Barnabást Gárdonyból, míg Torvund Alexandert Mezőkövesdről csábították magukhoz.

Hétvégi vendéglátóink a 6. fordulót megelőzően a tabella 14. helyén állnak, de ahogy azt már bizonyították, mindenkire komoly veszélyt jelentenek. Az idei kiírásában 1-1-es döntetlent játszottak a Szombathelyi Haladással és a Tiszakécskei LC-vel, 2-2-re végeztek a Soroksár SC ellen, 1-0-ra legyőzték a BFC Siófokot, míg a legutóbbi fordulóban az FC Ajka otthonában szenvedtek el 1-0-s vereséget.

Ami az egymás elleni örökmérleget illeti, eddig négyszer csaptunk össze a Csákvárral és egyszer sem kaptunk ki, háromszor mi örülhettünk, egyszer pedig döntetlent játszottunk. A gólarányt tekintve is jól állunk, a korábbi négy mérkőzésen négy pécsi és egy csákvári gólt jegyezhettünk fel. Bízzunk benne, hogy vasárnap este megőrizzük veretlenségünket, egyúttal folytatódik az eddigi eredményes szereplésünk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram