Ponttal távoztunk Csákvárról

Továbbra is őrzi veretlenségét csapatunk, amely 0-0-s döntetlent játszott az Aqvital FC Csákvár otthonában.

NB II-es labdarúgócsapatunk az Aqvital FC Csákvár otthonába látogatott a Merkantil Bank Liga 6. fordulójában. Weitner Ádám vezette együttesünk a 3. helyről várta a Fejér megyeiek elleni idegenbeli találkozót. Vezetőedzőnk ezúttal a Helesfay – Mayer, Rácz, Takács, Katona – Nikitscher, Kesztyűs – Kónya, Makrai, Kövesdi – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára csapatunkat. Hadaró, Terbe, Kocsis, Futó és a négy gólos Harsányi sérülés miatt hiányzott, ellenben felépült és a kispadon kapott helyet Hegedűs. A meccs különlegességeként szolgált, hogy Szilasi játékvezető ezzel a mérkőzéssel zárta hosszú és aktív bírói pályafutását.

A vasárnap késő délutáni, sorrendben ötödik Csákvár elleni másodosztályú bajnoki összecsapásunk küzdelmesen indult, a szervezett és stabil hazaiak között azonban nehéz volt megtalálni a rést. A 9. percben Magyar távoli próbálkozása után az első komolyabb lehetőség előttünk adódott. A 14. minutumban Katona balról, a tizenhatos közeléből ívelt át a hosszú felé, Rácz azonban a bal kapufa mellé csúsztatott. Láthatóan mindkét csapat alaposan felkészült egymásból, s bár a szándék és fölényünk megvolt, sőt, Tóth-Gábor többször is megjátszható volt, ennek ellenére igazi gólhelyzetet nem láthatott a közönség, így aztán gólnélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészben rövid időn belül felpörögtek az események, a 47. percben Katona tisztázott nagyot Tamás elől. Két minutummal később Gruber próbálta átpörgetni Helesfay felett a labdát, rutinos kapusunk azonban menteni tudott. Az 52. percben Karacs sárga lapos megmozdulása nyomán végezhettünk jó helyről szabadrúgást. Jobbról Kesztyűs tekert a rövid felső irányába, de Auerbach kapus hatalmasat vetődve bravúrosan kitudta tolni a labdát. Az 59. percben Gruber került majdnem helyzetbe, majd nem sokkal utána Karacs bólintása szállt a keresztléc fölé. Ezt követően kettőscserét hajtottunk végre, Grabant mellett hosszú kihagyás után Hegedűs lépett ismét pályára.

A 67. minutumban Grabant került óriási helyzetbe, de a tizenegyespontról, tiszta helyzetből leadott állítás nélküli lövésébe önfeláldozóan belevetődött Karacs és róla szögletre pattant a labda. A túloldalon Torvund kapáslövése is rejtett magában veszélyt, de Helesfay végül megfogta a megpattanó labdát. Az utolsó tíz perchez közeledve Svedyuk érkezett frissen, miközben a véghajrában is nyílt maradt a három pont sorsa, amelynek megszerzésére nagyobb hangsúlyt fektettünk. A 83. percben Grabant középre tett szögletére Rácz érkezett, akit azonban megelőzött a kapujából kirohanó Auerbach. A hálók végül érintetlenek maradtak, így megőrizve veretlenségünket ponttal távoztunk Csákvárról.

Merkantil Bank Liga, 6. forduló
Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Vezette: Szilasi (Aradi, Mohos)
Aqvital FC Csákvár – PMFC 0-0 (0-0)
Sárga: Karacs (51.), László (65.) ill. Takács (33.), Tóth-Gábor (35.), Mayer (78.), Hegedűs (91.)

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László – Fejős (Kocsis, 72.) – Gazdag, Magyar (Körmendi, 62.) – Tamás (Torvund, 62., Janyickij, 89.)), Gruber, Baracskai. Vezetőedző: Tóth Balázs.

PMFC: a Helesfay – Mayer, Rácz, Takács, Katona – Nikitscher, Kesztyűs – Kónya (Hegedűs, 60.), Makrai (Grabant, 60.), Kövesdi (Svedyuk, 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Tóth Balázs (Aqvital FC Csákvár): – Voltak lehetőségeink, s ha jobban hiszünk magunkban, az egy helyett három pontot szerezhettünk volna.

Weitner Ádám (PMFC): – Két szervezett csapat mérkőzésén igazságos eredmény született.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram