Ellenfél-lesen: ETO FC Győr

Vasárnap a közvetlen rivális, több győzelmével a 4. helyén álló Rába-partiak vendégeként játszunk a bajnokságban.

NB II-es labdarúgócsapatunk vasárnap 17:00-kor az ETO FC Győr otthonába látogat a Merkantil Bank Liga 8. fordulójában. Az ETO FC 1904-es megalakulásakor még a Győri Vagongyár Egyetértés Torna Osztály nevet viselte. A klub történelme során összesen 4 bajnoki címet szerzett, de ugyancsak 4 alkalommal hódították el a Magyar Kupát is. Két ezüst és hat bronzéremmel a második legsikeresebb vidéki klub Magyarországon. Bár a 2014/2015-ös szezonban a 8. helyen végeztek, a következő évre azonban nem kaptak élvonalbeli klublicencet, így csak a harmadosztályban indulhattak.

Két év kellett, hogy visszajussanak az NB II-be, ahol sorrendben a 7., a 8., a 6., a 12. és a 7. helyen zártak. A 2022. szeptember 10-i találkozó komoly múltra tekint vissza, a két klub ugyanis a jogelődöket figyelembe véve 1955-től kezdődően az élvonalban 90, míg az NB II-ben 4 alkalommal csapott össze egymással: összesítve 27 pécsi, 36 győri siker mellett 31 esetben döntetlennel zártak az együttesek, 77-87-as gólkülönbséggel. A zöld-fehéreket az előző évadban Pécsen és Győrben is legyőztük, az őszi és a tavaszi szezonban mindkét szoros mérkőzés 1-0-s baranyai győzelemmel zárult.

Vasárnapi vendéglátóink jelenleg a 4. helyén állnak a bajnokságban. A Győr az eddig lejátszott 7 fordulóban 4 mérkőzésen hagyta el győztesen a pályát, 1 alkalommal pontot szerzett, míg 2 meccsen vereséget szenvedett. Érdekesség, hogy eddigi fellépéseik során 10 gólt rúgtak és 5-öt kaptak. A Rába-parti együttes a PMFC-hez hasonlóan 13 ponttal rendelkezik, legutóbb az Ajkát győzték le, így már 4 meccse veretlenek. Az ETO FC Győr vezetőedzője Tímár Krisztián, segítői Szalai Tamás és Bognár Zsolt asszisztens edzők, Sebők Zsolt kapusedző és Gyagya Attila erőnléti edző.

A nyári átigazolási időszak alatt érkezett Babati Benjámin kölcsönbe Mezőkövesdről, Bencze Márk Szegedről, Benczenleitner Barna kölcsönbe a Budapest Honvédtól, Borsos Filip a Wiener Neustadttól, Csinger Márk a DAC-tól, Deákovits Richárd, Huszár Marcell, Kiss Ákos, Kráz Tamás, Mitring Zsombor, Óvári Balázs, Tullner Péter és Vingler László a Fehér Miklós Akadémiáról, Kanalos Tony-Markos a Szatmárnémeti VSK-tól, Kiss Balázs Siófokról, Kiss Bence a Haladástól, Kovács István a Mol Fehérvár FC-től, Szujó Attila a Debreceni VSC-től, Papp Milán a Mol Fehérvár II-től, és Kovácsik Ádám kölcsönbe a Mol Fehérvár FC-től.

Az ETO FC Győr keretét a fiatalok mellett jelentős NB I-es és nemzetközi rutinnal rendelkező játékos is alkotják, elég csak a korábbi élvonalbeli múltra visszatekintő Babati Benjámint, vagy a két éve 21 bajnoki gólt szerző, több válogatottsággal rendelkező Priskin Tamást megemlíteni, de nem elhanyagolható Bacsa Patrik, vagy Óvári Zsolt sem, utóbbi korábban a PMFC-ben is játszott. NB II-es labdarúgócsapatunkra nehéz mérkőzés vár vasárnap késő délután a közvetlen rivális otthonában, ahol legjobb formának hozva tovább nyújthatjuk jelenleg hét meccses veretlenségi szériánkat.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram