Ellenfél-lesen: Szombathelyi Haladás

Vasárnap az edzőváltáson áteső Szombathelyi Haladás ellen őrizhetjük meg veretlenségünket.

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában Weitner Ádám vezette NB II-es labdarúgócsapatunk október 2-án, 17:00 órától a Szombathelyi Haladás együttesét fogadja hazai pályán. A két csapatnak a vasárnapi lesz a 80. egymás elleni bajnoki mérkőzése és a 11. a másodosztályban. A 2021/22-es idényben a Haladás 1-0-ra nyert Pécsett, míg Szombathelyen 1-0-s vendégsikert értünk el. A zöld-fehérek kerete – a miénkhez hasonlóan – a nyáron jelentősen átalakult, tizenkilenc távozójuk mellett szép számban éreztek új játékosok is. Jelenleg két győzelemmel, három döntetlennel, három vereséggel, 6 rúgott és 8 kapott góllal a tabella 10. helyén állnak.

A szezont jól kezdték, azonban a várt sikerek elmaradtak és eltávolodtak a kitűzött feljutási helyektől, így a Vas megyeieket korábban irányító Németh Szabolcs távozott a kispadról, helyét ideiglenesen Mészöly Géza szakmai vezető vett át, míg a közelmúltban kinevezték vezetőedzőnek Michal Hipp-et. A szlovák szakember másodszor lesz a Haladás trénere, ugyanis 2017 novemberétől 2018 szeptemberéig dolgozott már Szombathelyen. Az idén 59 éves szakvezető edzőként is dolgozott Csehországban és Szlovákiában, valamint külföldön vezető- és segédedzőként, továbbá a szlovák válogatottnál is volt szövetségi kapitány.

Szurkolói információkról ITT tájékozódhat, míg a párharc kapcsán összegyűjtött 3+1 érdekességről IDE kattintva olvashat!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram