Ellenfél-lesen: BFC Siófok

Szerdán este a hazai pályán idén veretlen BFC Siófok vendégei leszünk az NB II 10. fordulójában.

Hétközi bajnoki erőpróba következik NB II-es labdarúgócsapatunk számára, szerdán 18:00 órakor a BFC Siófok otthonában lépünk pályára. Október 5-én immár 40. alkalommal mérkőzünk meg a Balaton-partiakkal, korábban az élvonalban 27, míg a másodosztályban 12 találkozó fejeződött be ebben a párharcban. Az egymás elleni mérleg kiegyenlített, 14 pécsi és 14 siófoki győzelem mellett 11 összecsapás döntetlennel ért véget, a gólkülönbség pedig 53-43 a javunkra. A legutóbbi négy egymás elleni bajnokin sorrendben 1-0-ra, majd 4-1-re sikerült nyernünk, de volt, amikor 1-0-ra kikaptunk, míg legutóbb 0-0-s döntetlenre végeztünk a kék-sárgáknál.

Szerdai vendéglátóink egy évtizede meghatározói a másodosztálynak, az előző évadot az 5. helyen zárták. A somogyi együttes a 10. fordulót megelőzően 11 ponttal –rosszabb gólkülönbsége miatt – a tabella 13. helyén áll: 3 győzelem és 2 döntetlen mellett 4 vereség szerepel a nevük mellett, míg a gólkülönbségük 8-12. A hétközi összecsapást nehezíti, hogy a Siófok az idei szezonban veretlen hazai környezetben: a DVTK-t és a Nyíregyházát 1-0-ra, a Haladást 2-1-re győzték le, a Szegeddel 1-1-es, a Tiszakécskével pedig 0-0-s döntetlent játszottak. A BFC Siófok vezetőedzője Domján Attila, munkáját Bozai Attila asszisztens edzőként, Bíró Imre pedig kapusedzőként is segíti.

A nyári átigazolási időszak során 11 távozójuk mellett Siófokra érkezett: Debreceni Ákos (Paks – kölcsönbe), Dénes Csanád Vilmos (Mol Fehérvár FC II), Farkas Balázs Kesző (ETO FC– kölcsönbe), Forgács Dávid (ETO FC), Girsik Áron (Dorogi FC), Kovács Dániel (Bicske – kölcsönből vissza), Lapos Máté (Bicske – kölcsönből vissza), Major Gergő (Puskás Akadémia), Nagy-Kolozsvári Dániel (Eger), Makrai Gábor (PMFC – kölcsönbe), Nyári Patrik (Paks – kölcsönbe), Nyitrai Bence (Bp. Honvéd – kölcsönbe), Pataki Zoltán (Törökszentmiklós), Vágó Gábor (MOL Fehérvár FC) és Winter Dániel (MTK, legutóbb Békéscsaba – kölcsönbe). Jegy és szurkolói infók ITT!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram