Hátrányból fordítva nyertünk!

Itthon folytatódott szenzációs bajnoki szereplésünk, ledolgozva hátrányunkat 2-1-re legyőztük a Soroksárt!

Nyolc nap alatt sorozatban harmadik bajnoki mérkőzését játszotta NB II-es labdarúgócsapatunk, amely a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a Soroksár SC gárdáját fogadta itthon. Vezetőedzőnk nem változatott a hétközi siófoki kezdőnkhöz képest, így Weitner Ádám ezúttal is a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis, Nikitscher, Kesztyűs, Gera – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára a csapatot. Helyzetünket továbbra sem könnyítette, hogy a szakmai stáb nem számíthatott több sérüléssel bajlódó játékosra. Futó külső térdszalag szakadás, Hegedűs, Kónya és Harsányi részleges combizom szakadás, Kovács enyhe agyrázkódás miatt hiányzott, ugyanakkor letöltötte sárga lapos eltiltását Mayer, aki a kispadon kapott helyet.

A vasárnap kora esti mérkőzés előtt a középkörben egy rendhagyó köszöntésre került sor, hiszen a napokban töltötte be 60. életévét klubunk legendás játékosa, Kónya Mihály. Ebből az alkalomból lent a pályán a PMFC ügyvezető igazgatója, Győri János üdvözölte őt, és adott át korszakos jobbhátvédünknek egy névre szóló, 60-as számmal ellátott PMFC-mezt, majd az ünneplés úgy vált igazán tejessé, hogy a találkozó ünnepélyes kezdőrúgását is egykori kiválóságunk végezte el. Ezt követően házi gólkirályunk, Tóth-Gábor indította útjára a labdát és már az első percektől kezdve mezőnyfölényt kialakítva igyekeztünk vendégeink tudtára adni győzelmi szándékunkat. A 3. percben Kocsist ugratták ki középen, akinek hosszú volt az indítás és Holczer tisztázni tudott előle.

Az első negyedórában komoly nyomás alatt tartottuk a fehér mezesek védelmét, majd a 16. percben nagy lehetőségünk adódott a vezetést megszerzésére. Kocsis szerzett labdát a vendégek tizenhatosának előterében, középpályásunk kissé balról, 14-ről rá is lőtte a labdát, amit azonban a soroksáriak kapusa nagy bravúrral szögletre tudta kiütni. Ellenben a 20. percben a semmiből kerültek előnybe a vendégek. Hajdú labdáját követően egy kipattanó Hudák elé került, aki 20-ról, bal külsővel a jó irányba elvetődő Helesfay mellett laposan kilőtte a bal alsót, 0-1. Ezzel együtt sajnos egy kimagasló kapott gól nélküli sorozatunk szakadt meg, legutóbb 511 játékperccel ezelőtt, augusztus 22-én, a DVTK együttese tudott betalálni a hálónkba.

A bekapott gól nem zavart meg minket, a játékot továbbra is irányítva igyekeztünk mielőbb egyenlíteni. Erre a félidő előtt több lehetőségünk is adódott. A 30. percben balról, a tizenhatos sarkának közeléből végezhettünk szabadrúgást. A labdát Gera tűzte kapura, ám Holczer ujjheggyel a léc fölé tolta a veszélyesen csapódó játékszert. A 35. percben ismét nagy helyzetbe kerültünk. Baloldali szöglet után mindenki felett elszállt a labda, ami Kocsis végül elé került, játékosunk jobbról, közel 7 méterről a rövid alsót célozta meg erőből, de egy bevetődő védő tisztázni tudott a gólvonal előtt. A szünetig pedig már nem is változott az eredmény, így 0-1-es állással vonulhattunk szünetre. A fordulást követően változatlan összeállításban folytatták a csapatok.

Az 51. percben újabb helyzetünk maradt gól nélkül. Kesztyűs a kispadok elől a félpálya vonalától ívelt előre egy szabadrúgást, a középen lefejelt labda Szeles elé került, akinek ballábas lövése nem sokkal ment el a bal kapufa mellett. Az 53. percben azonban már sikerült az egyenlítés. Jobb oldali szöglet után az ötösről egy védői lábról továbbpattant a labda a kapu felé. A hosszú oldalon érkező Tóth-Gábor pedig bal belsővel, közvetlenül a kapu szájából a háló közepébe gurított, támadónk idénybeli 6. bajnoki góljával tehát már 1-1re módosítottuk a mérkőzés állását. Nem sokon múlott a fordítás sem, de Kocsis ziccerét Holczer lábbal bravúrosan hárította, majd pedig alig fél perccel ezután Tóth-Gábor ötösről kapura tartó fejesét fogta meg a vendégek hálóőre.

A 67. percben még nagyobb sanszunk adódott a három pont megszerzésére, hiszen emberelőnybe kerültünk, miután Lisztest műesésért, majd reklamáció miatt két sárgával, egyúttal piros lappal kiállította Farkas játékvezető. A 72. percben Kocsis lekészítését követően Svedyuk adta be a labdát jobbról, Hajdú pedig kézzel ért bele a labdába, nem volt kérdés tehát a jogosan megítélt büntető. A labda mögé Tóth-Gábor állt, aki a 73. percben magabiztosan a kapu bal felébe rúgta a tizenegyest, 2-1. Házi gólkirályunk duplájával, egyúttal szezonbeli 7. találatával tehát fordítottunk és vezettünk a Soroksár ellen! Csapatunk ezzel ismét nyerni tudott itthon és megőrizve veretlenségét továbbra is minden várakozást felülmúlóan áll a bajnoki tabella elején.

Merkantil Bank Liga, 11. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Farkas (Máyer, Ország)
PMFC – Soroksár SC 2-1 (0-1)
Gsz.: Tóth-Gábor (53., 73. – büntetőből), ill. Hudák (20.)
Piros lap: Lisztes (67.)

PMFC: Helesfay – Sveyuk, Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis (Marques, 89.), Nikitscher (Terbe, 82.), Kesztyűs, Gera (Kövesdi, 86.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Soroksár SC: Holczer – Ternován, Valencsik, Króner, Csontos (Pintér, 63.) – Haris, Hudák, Lisztes, Hajdú (Korozmán, 72.) – Lőrinczy (Hegyi, 84.), Halmai (Köböl, 72.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram