3+1 érdekesség a Szeged elleni párharcról

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 14. fordulójának zárásaként hétfőn 20:00-tól a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadja itthon. Az október 31-i összecsapással kapcsolatos szurkolói információkról itt, ellenfelünk bemutatásról pedig IDE kattintva olvashat bővebben. A találkozóra való ráhangolódás jegyében ezúttal is három plusz egy érdekességet gyűjtöttünk össze:

1. Nagymúltú rangadó

A Pécs-Szeged párharc hosszú múltra tekint vissza, a jogelődöket is figyelembe véve a felek 1956 és 2022 között 40 első osztályú, 6 másodosztályú, illetve 2 NB III-as találkozót játszottak le. Az összesített mérleget tekintve 20 baranyai győzelem mellett 13 döntetlen született, míg 15 összecsapás szegedi sikerrel ért véget. A piros-feketék (korábban lila-fehérek) 59, míg a kék-feketék 50 találatot jegyeztek fel az egymás elleni bajnoki meccsek során.

2. Ismerősök a keretben

A Szeged NB II-es keretében több ismerősen csengő játékos nevével találkozhatunk. Nyáron szerződtették Bíró Bencét, aki az előző félév során az MTK-től kölcsönben játszott a PMFC színeiben 19 bajnoki mérkőzést, ezek során a támadó 6 gólt jegyzett. Szintén a Tisza-partiakat erősíti két korábbi pécsi nevelésű középpályás, Kővári Róbert és Szatmári Lóránd. Előbbi az utánpótlásból felkerülve meghatározója, míg utóbbi csapatkapitánya volt korábbi NB I-es gárdánknak.

3. A bevehetetlen erőd

A Merkantil Bank Liga 14. fordulóját megelőzően Weitner Ádám vezette együttesünk egyedüli veretlenként áll a tabella első helyén. A 2022/23-as szezonban eddig lejátszott összecsapásokon nemhogy idegenben, de hazai pályán sem találtunk legyőzőre. Hét itthon megvívott találkozónkon 6 győzelem és 1 döntetlen a mérlegünk. Saját közönségünk előtt 11 gólt szereztünk, és csupán 5-öt rúgtak a riválisok, 4 meccset pedig kapott találat nélkül hoztunk le.

+1. Szerb szakember a kispadon

Idén május vége óta a 48 esztendős szerb szakember, Alekszandar Sztevanovics ül vezetőedzőként a Szeged kispadján. A tréner korábban szakmai tanácsadóként segítette a Tisza-parti klubot, míg nyártól már az ő irányításával vágtak neki a felkészülésnek és a mostani bajnokságnak is. Alekszandar Sztevanovicsék jó eséllyel pályáznak a feljutásra, a 24 ponttal a 3. helyen álló szegedieket 3 pont választ el a második, 5 pont pedig az éllovas helytől.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram