Ellenfél-lesen: Szentlőrinc

Az év utolsó hazai mérkőzésén szomszédvári rangadót játszunk a Szentlőrinc ellen a PMFC Stadionban.

Vasárnap utoljára lép itthon pályára 2022-ben NB II-es labdarúgócsapatunk. A Merkantil Bank Liga 18. forduló rangadóján a Szentlőrinc együttesét látjuk vendégül november 27-én, 15:00 órától a PMFC Stadionban. A szomszédos baranyai együttessel először 2016-ban találkoztunk a harmadosztályban, bő négy idényen keresztül rendre izgalmas, kemény meccseket vívtunk ellenük, míg az osztályváltást követően az elmúlt két szezonban már a második vonalban zajlottak a küzdelmek. Az eddigi mérleg pécsi főlényt mutat, 6 győzelem mellett 3 döntetlen és 2 szentlőrinci siker született, míg a gólkülönbség 17-11 a javunkra. Kizárólag az NB II-t nézve 2-szer nyertünk, 2 esetben pedig pontosztozkodással ért véget az egymás elleni presztízstalálkozó.

A Szentlőrinc vezetőedzője nyár óta Jeremiás Gergő, a 37 éves tréner irányításával a szintén piros-fekete gárda igencsak stabil, masszív csapat. Az elmúlt 17 forduló során nem kis skalpokat gyűjtöttek be, nyerni tudtak a Szeged (2-0), a Kozármisleny (1-2), a DVTK (2-0), a Nyíregyháza (2-1), és a Haladás (2-0) ellen. Döntetlent értek el az MTK-val (3-3), a Békéscsabával (2-2), a Budafokkal (1-1), a Mosonmagyaróvárral (1-1), valamint az ETO-val (1-1), ugyanakkor pont nélkül zárták a Gyirmót (4-0), a Dorog (2-1), a Csákvár (2-1), a Siófok (2-1), a Soroksár (0-2), a Tiszakécske (2-1), illetve az Ajka (2-3) elleni bajnoki összecsapást. Összesített mérlegük 5 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség, míg vendégként 1 siker, 2 döntetlen és 5 vereség szerepel a nevük mellett.

A szentlőrinciek nem állnak rosszul a gólszerzéssel, eddig csupán két meccsen nem tudtak legalább egyszer betalálni, 17 forduló alatt 24 rúgott gólnál járnak, míg 27-szer a saját kapujukból kellett kihalászniuk a labdát. A házi góllövőlistát Rétyi Róbert és Szabó Máté fej-fej mellett vezeti 5-5 góllal. A Szentlőrinc jelenleg 20 ponttal az NB II-es tabella 14. helyén áll, hátrányuk 13 pont az egyedüli veretlenségét őrző és a 2. pozícióban tanyázó PMFC-vel szemben, ám ezúttal sem szabad a táblázatból kiindulni. Amint azt már oly sokszor megtapasztalhattuk, nincs előre lejátszott mérkőzés ebben az igencsak kiélezett bajnokságban, főleg nem egy szomszédvári rangadón. A cél természetesen a veretlenség megőrzése mellett az eredményes hazai szezonzárás!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram