Pályán az utánpótlás – bajnoki körkép

Nehéz bajnoki héten vannak túl korosztályos együtteseink, azonban eredményekben nem volt hiány. Az U19 itthon győzte le a Szegedet, az U16 csak szépítésig jutott a bajnoki címre esélyes Debrecen, míg az U15 is pont nélkül maradt a Puskás Akadémia ellen. Az U14 öt nap alatt két sikert aratott, előbb a Veszprémet, majd a Tatabányát múlták fölül, az U13 döntetlenre végzett, az U12 pedig nyeri tudott Óbudán. Leány akadémiai csapatunk közül az U19 és az U15 kikapott, azonban az U17 óriási bravúr ért el Szombathelyen. Utánpótlás eredményeink:

U19-es bajnokság, Kiemelt-csoport, 10. forduló
PMFC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (0-0)
Pécsi gólszerző: Miklós Péter (50.), Vas Bence (64.)
Edző: Jásper Péter

– Ismét sok helyzetet alakítottunk ki, játékban az ellenfelünk fölé tudtunk nőni, így megérdemelten szereztük meg a három pontot. Nagyon fontos győzelem volt ez, amivel tudtunk tenni az álmainkért. Még egy lépés van vissza, hogy be tudjunk lépni, azon a bizonyos kapun. – értékelt Jásper Péter, edző.

U16-os bajnokság, Kiemelt-csoport, 11. forduló
DVSC – PMFC 6-1 (3-0)
Pécsi gólszerző: Tóth Kristóf (70.)
Edző: Kósa Sándor

– Tudtuk, hogy nehéz lesz, ugyanis öt meghatározó játékosunk hiányzott, voltak kényszerposztok, és voltak, akik úgy játszottak, hogy hosszú kihagyás után most játszottak először. Mivel a Debrecen nem ment bele a halasztásba, ezért a felsorolt problémákkal kellett felvennünk a harcot egy nagyon jó erőkből álló ellenféllel szemben. A Debrecen gyors, játékügyes, fizikálisan erős játékosai felőröltek minket. Nem tudtunk megfelelő ellenállást tanúsítani ellenük, így a látottak alapján reális eredmény született – értékelt Kósa Sándor, edző.

U15-ös bajnokság, Kiemelt-csoport, 10. forduló
PMFC – Puskás Akadémia FC 2-5 (1-4)
Pécsi gólszerző: Tímár Dávid (38.), Horváth László Bendegúz (77.)
Edző: Koller Krisztián

– Két teljesen ellentétes félidőt láthattunk. Ha így megyünk bele az elejétől a mérkőzésbe, ahogy a második félidőben, akkor más is lehetett volna az eredmény pozitív értelemben. Az első félidőt jobb, ha elfelejtjük, a másodikért jár a gratuláció a játékosaimnak! – értékelt Koller Krisztián, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 8. forduló
PMFC – VFC USE 2-0 (1-0)
Pécsi gólszerző: Ungvári Máté (13.), Fehérvári Zsombor (60.)
Edző: Princz Gilbert

– Egy remek mérkőzésen vagyunk túl a gyerekekkel. Mind egyénileg, mind csapat szinten egy szinte már kiváló játékot láthattunk vissza a mai napon. Gratulálok mindenkinek a teljesítményhez! – értékelt Princz Gilbert, edző.

U14-es bajnokság, Alap-csoport, 12. forduló
PMFC – VFC USE 5-0 (3-0)
Pécsi gólszerző: Andruskó Adrián (5.), Kajdon Marcell (19.), Ungvári Máté (34.), Tímár Dávid (49.), Zentai Ármin (59.)
Edző: Princz Gilbert

– Pozitív volt ismételten a gyerekek hozzáállása és játéka. Van bennem egy kis hiányérzet a helyzet kihasználásunk miatt, a kapu előtti szituációknál higgadtabb megoldásokra lesz szükség a jövőben! Gratulálok mindenkinek! Hajrá, Pécs! – értékelt Princz Gilbert, edző.

U13-as bajnokság, Dél-Nyugat, 12. forduló
III. KER. TVE – PMFC 3-3 (0-0)
Pécsi gólszerző: Kocsis Dávid (26., 31.), Hergenrőder Levente (70.)
Edző: Szabó Dávid

– Nagyon jó iramú mérkőzésen vagyunk túl. Egy masszív és szervezett ellenféllel találkozunk. Rengeteget dolgoztak a gyerekek azért, hogy megnyerjük a mérkőzést, sajnos ez nem sikerült. Dicséret illeti a csapatot az akaratért és a mutatott játékért! – értékelt Szabó Dávid, edző.

U12-es bajnokság, Dél-Nyugat, 12. forduló
III. KER. TVE – PMFC 3-5 (0-0)
Pécsi gólszerző: Kovács Ruben (6.), Juhász Levente (29., 39.), Dózsa Noel (53.)
Edző: Sasa Dragicevic

– Jól mentük bele a meccsbe, sok helyzetet dolgoztunk ki, sajnos ezekből nem született több gól. A fiúk mindent megtettek a győzelem érdekében, az edzésen gyakoroltakat sikeresen visszakaptam a meccsen! – értékelt Sasa Dragicevic, edző.

Leány U19-es bajnokság, 13. forduló
PMFC – Illés Akadémia-Viktória 0-8 (0-4)
Edző: Erdős Zoltán

– Az ország egyik legjobb csapata ellen játszottunk, akik a játék minden elemében kiemelkedőek. Gratulálok a Szombathelynek, megérdemelt a nagyarányú győzelmük! – értékelt Erdős Zoltán, edző.

Leány U17-es bajnokság, 13. forduló
Illés Akadémia-Viktória – PMFC 0-3 (0-1)
Pécsi gólszerző: Turi Bori (45., 68.), Bódis Lili (76.)
Edző: Bolboaca Augustin

– Újabb bravúrt értünk el egy nagyon jó csapat ellen. Az első félidőben nem játszottunk jól, sok a jobb volt az ellenfél, a második félidőben viszont már a saját játékunkat játszottuk és magabiztos győzelmet arattunk a végén. Nagyon büszke vagyok a csapatomra – értékelt Bolboaca Augustin, edző.

Leány U15-ös bajnokság, 13. forduló
Illés Akadémia-Viktória – PMFC 4-1 (1-0)
Pécsi gólszerző: Onódi Vivien (52.)
Edző: Sergiu Bolboaca

– Gyengébben játszottunk a szokásosnál, viszont ki kell mondani, hogy a játékvezetőnek magas volt a meccs és minden egyes szituációt a hazai csapatnak ítélt többnyire tévesen. A második félidőben feljöttünk, voltak nagyobb helyzeteink és egy szép szabadrúgás gólt is szereztünk, de ahogy szorosabb lett volna a meccs, a játékvezető újra közbeszólt és eldöntötte a meccset. Gratulálunk a Szombathelynek, illetve köszönjük a hazai csapat edzőjének a korrektséget, ő is elmondta, hogy a játékvezető nagy hibákat vétett – értékelt Sergiu Bolboaca, edző.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram