Vas-gólpassz, győzött az U18-as válogatott!

Kulcsszerepet játszott két saját nevelésű játékosunk az U18-as válogatottban, amely 1-0-ra nyert Podgoricában.

Idei utolsó összetartása végén a montenegrói szövetség edzőközpontjában a házigazdák ellen lépett pályára férfi U18-as válogatottunk felkészülési mérkőzésen. A mély talajú, sáros pálya alaposan megnehezítette a csapatok dolgát a találkozón, talán ez volt az egyik oka annak, hogy nehezen alakítottak ki helyzeteket a csapatok, inkább egymás hibáit kihasználva adódtak lehetőségek a kapu előtt.

Az első félidőben nem született gól, a fordulás után azonban gyorsan megszereztük a vezetést, egy szépen végigvitt kontra végén Sebe Botond talált közelről a hálóba (0-1). A folytatásban fölélnyben játszottunk, akár meg is duplázhattuk volna az előnyt, de Barkóczi Benedek büntetőjét védte a hazaiak kapusa. A hajrá már a hazaiaké volt, de megőriztük a vezetést, egygólos győzelemmel zártuk a találkozót – írja az mlsz.hu.

A szövetség honlapján megjelent beszámolóból ugyan kimaradt, de a mindent eldöntő magyar találat előkészítésében kulcsszerepet játszott a PMFC 17 esztendős középpályása, Vas Bence, aki a montenegróiak elleni felkészülési mérkőzés második félidejében cseréltek be, s nem sokkal pályára lépését követően gólpasszt jegyzett az U18-as válogatottban, amely tehát nyerni tudott Podgoricában.

A nemzeti csapatban helyett kapott még egy PMFC-nevelésű játékos, mégpedig Miklós Péter, akinek a kezdőben szavaztak bizalmat és majdnem az utolsó percig végigjátszotta a találkozót. Hátvédünk oroszlánrészt vállalt a győzelemből, ugyanis társaival együtt megálljt parancsolt minden egyes montenegrói támadásnak! Vas Bencének és Miklós Péternek ezúton is szívből gratulálunk!

Montenegró-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Gyetván Márk (Bánfalvi Gergő, 46.) – Miklós Péter (Markgráf Ákos, 88.), Kocsis Gergely, Kokovai Csongor – Csatári Kevin (Sebe Botond, 46), Boros Zsombor (Ferencsik Bálint, 78.), Tóth Alex, Lapu Andor (Major Marcell, 78.) – Michael Okeke (Átrók Zalán, 69.), Klausz Milán (Barkóczi Benedek, 69.), Dusinszki Szabolcs (Vas Bence, 46.)

– Nagyon rossz állapotú pályán játszottunk, főképp ennek tudható be, hogy a játék minősége bőven hagyott kívánnivalót maga után. Ilyen körülmények között a mentális tényezők még többet számíthatnak, és ezen a területen nem is okoztak csalódást a játékosok. A második félidőt jól kezdtük, gólt lőttünk, dominálni tudtunk, de a kihagyott büntető után voltak nehéz pillanataink, a hazaiak a végén nagy energiákat mozgósítottak a döntetlenért. Az őszt arra szántuk, hogy felmérjük a korosztályt, a tavaszi folytatásban már szűkebb kerettel dolgozunk majd, és bízom benne, hogy a jövő őszi tétmérkőzések közeledtével játékminőségben is sokat fogunk még előrelépni – értékelt a mérkőzés után Babó Levente szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

OLVASTA MÁR?

Fishing on Orfű 2018 – itt a zenei program

A legbarátságosabb orfűi fesztivál nevei között van pár meglepetés, ráadásul idén egy külföldi bombafellépő is ellátogat a Panoráma Campingbe. Nem lesznek kommersz produkciók és még ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram