Egygólos vereség Dorogon

NB II-es labdarúgócsapatunktól  egy szabályos gólt vettek el a hajrában, így végül pont nélkül maradtunk Dorogon.

A 2022-es év utolsó előtti bajnoki mérkőzésén NB II-es labdarúgócsapatunk a Dorogi FC vendégeként lépett pályára a Merkantil Bank Liga 19. fordulójában. A hazaiak a sereghajtó, míg együttesünk egyedüli veretlenként a tabella 2. helyéről várhatta a vasárnap délutáni összecsapást. Letöltve egy meccses eltiltását ismét a kispadon foglalhatott helyet Weitner Ádám vezetőedzőnk, aki ezúttal a Helesfay – Svedyuk, Rácz, Szeles, Hadaró – Terbe – Gera, Kesztyűs, Nikitscher, Harsányi – Tóth-Gábor kezdő összeállításban küldte pályára a csapatot. Futó és Kovács továbbra sem volt bevethető, míg a legutóbb ötödik sárgáját begyűjtő Katona is hiányzott, valamint a kisebb combsérüléssel bajlódó Kocsis ezúttal a társak mellett a kispadon kapott helyet.

A mérkőzést a tiszta fehér szerelésben kezdtük, az első negyedóra egyenlő erők küzdelmével telt, mindkét fél támadószellemben játszott, igyekezve hamar megszerezni a vezetést jelentő gólt. A 18. percben Szedlár beadása ment el a kapunk előtt, két minutummal később pedig Szalai lövése egy közbelépő védőről pattant szögletre. A betömörülő hazai védelem ellen beívelt labdákkal próbálkoztunk. A 23. percben egy balról érkező játékszert a kapu előtt Tóth-Gábor csúszatott tovább, ami így lett jó a tizenhatoson belül Gerának, akinek közeli bólintását azonban blokkolni tudták. A 30. percben Tóth-Gábor kissé jobbról, 17-ről lőhetett, ám kísérlete elszállt a bal kapufa mellett, valamivel utána Hadaró 18-ről, jobbról leadott lökete szállt el dorogi kapu felett.

A 35. percben Szerencsit ugratták ki középen ziccerben, a támadó közeli lövését Helesfay hatalmas bravúrral, lábbal hárította. A 36. percben azonban már megszerezte a vezetést a bennmaradásért küzdő Dorog. Szedlár védőjét megelőzve jobbról kapura tört, majd a jól helyezkedő Helesfay mellett 10-ről a hosszúba lőtt, 1-0. A 40. minutumban Tóth-Gábor terült el gyanús körülmények között a házigazdák jobb kapufája előtt, a játékvezető azonban nem látta szabálytalannak az esetet. A 45. percben Harsányi ívelt kapura egy baloldali szabadrúgást, a labda felpattant a tizenegyes pont magasságában, Boros kapus pedig felszedte a játékszert. A szünetig nem sikerült ledolgoznunk hátrányunkat, egygólos dorogi előnnyel ért véget az első félidő.

A fordulást követően nem történt csere, változatlan összeállításban folytatták a csapatok a találkozót. Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, az 52. percben Kesztyűs lőtt 14-ről, a kapu bal felébe tartó labdáját azonban Borsos hatalmasat nyújtózva a léc fölé tudta tolni. A 66. percben Harsányi készítette le a labdát Svedyuknak, aki jobbról a felső sarok fölé lőtt. Ezt követően a támadójáték frissítése érdekében kettőscserét hajtottunk végre, Nikitscher és Svedyuk helyett Kocsis, valamint Kónya érkezett. A 70. percben akár nagyobb bajba is kerülhettünk volna, egy bepasszolt labdára a vert helyzetben lévő Helesfay már nem tudott reagálni, a gólvonal előtt egy méterre lévő Barnához került a játékszer, aki elől Szeles becsúszva mentett.

Az utolsó tíz percre újabb két támadót küldött pályára vezetőedzőnk: Hadaró és Gera helyett Hegedűs és Kövesdi állt be csereként. Az ezúttal is szervezetten, s nem egy esetben önfeláldozóan védekező dorogiak ellen nem találtunk ellenszert, pedig a 89. percben a kapuba találtunk. Egy lehulló labdába Harsányi ért bele fejjel, a játékvezető azonban kapustámadás címén érvénytelenítette az egyenlítő gólt… A 91. percben Hegedűs 20-ről célozta meg a bal alsót, Borsos azonban szögletre tolta a labdát. Mindez sajnos azt is jelentette, hogy NB II-es labdarúgócsapatunknak 18 forduló után megszakadt egyedülálló veretlenségi sorozata. Javítás és egyben szezonzárás december 11-én, a Békéscsaba 1912 Előre vendégeként.

Merkantil Bank Liga, 19. forduló
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 400 néző. Vezette: Móri (Horváth, Becséri)
Dorogi FC – PMFC 1-0 (1-0)
Gsz.: Szedlár (36.)

Dorogi FC: Borsos – Kárász, Gyurácz, Kovács, Papp – Lénárth – Szerencsi (Vígh, 75.), Sztojka, Barna (Berkó, 92.), Szedlár (Magyari, 75., Paudits, 93.)– Szalai. Vezetőedző: Marián Sluka.

PMFC: Helesfay – Svedyuk (Kónya, 67.), Rácz, Szeles, Hadaró (Hegedűs, 81.) – Terbe – Gera (Kövesdi, 81.), Kesztyűs, Nikitscher (Kocsis, 67.), Harsányi – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Fénykép: Hagymási Bence

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram