Nikitscher játékjogát megvásárolta a KTE

A középpályás a felek közötti megállapodás értelmében átigazolási díjért az NB I-ben szereplő Kecskeméti TE-hez igazol.

A PMFC újkori történetében először fordul elő, hogy egy játékosunkra nemcsak szemet vetett egy élvonalbeli klub, hanem ki is vásárolja őt élő szerződéséből. Korábban erre két saját nevelésű focistánk esetében került sor, Dibusz Dénest az FTC, Márkvárt Dávidot pedig a PFLA csábította magához. A napokban klubunk és az OTP Bank Ligában jelenleg a 2. helyen telelő Kecskeméti TE között, valamint Nikitscher Tamás szándékával összhangban megszületett az egyezség, melynek értelmében a 23 esztendős középpályás osztályt lépve a Bács-Kiskun megyei lila-fehéreknél folytatja pályafutását.

A zalaegerszegi születésű, majd Debrecenben pallérozódó és a DEAC színeiben a másodosztályban meccsrutint is szerző Nikitscher Tamás 2022. januárjában érkezett hozzánk az NB III-ban szereplő Makó FC együttesétől. A Merkantil Bank Liga 2021/22-es kiírásának tavaszi szezonjában 18 másodosztályú mérkőzésen játszott piros-feketében, s egy gólt szerzett a Nyíregyháza Spartacus FC ellen, míg a mögöttünk hagyott és a 2. hellyel záruló őszi szezon során pedig szintén alapemberként 19 meccsen szerepelt a bajnokságban és betalált a Szentlőrinc elleni hazai rangadón.

– Már az első naptól kezdve rengeteg támogatást kaptam a klubtól, ami arra ösztönzött, hogy a teljesítményemmel megháláljam a bizalmat – fogalmazott búcsúzóul Nikitscher Tamás. – Mindig úgy mentem ki a pályára, hogy segítsem a PMFC-t. Mondanom sem kell, nagyon jó úton halad afelé a Pécs, hogy mihamarabb visszakerüljön az őt megillető helyére. A csapat, a vezetőség és a stáb is hozzájárult ahhoz, hogy egy ilyen lehetőség adódjon az életemben. Nagyon köszönöm a szurkolóknak a rengeteg biztató szót és támogatást, nélkülük ez nem jöhetett volna létre. Kívánom, hogy rengeteg sikerélményben legyen részük a Stadion utcában. Hajrá, Munkás! Hajrá, Pécs!

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Klubunkat nagy büszkeséggel tölti el, hogy Nikitscher Tamás személyében újabb labdarúgót adhatunk a magyar élvonalnak. Köszönjük Tomi a PMFC-nél végzett közel egy éves munkádat, egyúttal kívánjuk, hogy pályafutásod továbbra is töretlenül íveljen felfelé, egy sérülésmentes és sikeres felkészülést követően pedig vidd ki a pályára a nálunk mutatott erényeidet és képességeidet, valamint érd el azokat a célokat, akár labdarúgó karrieredben, akár a hétköznapok során, amelyeket kitűztél magad elé. Sok sikert kívánunk Kecskeméten!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram