Először maradtunk itthon pont nélkül

A tavaszi első fordulóban több helyzetünk ellenére egygólos vereséget szenvedtünk hazai pályán.

NB II-es labdarúgócsapatunk a rövid bajnoki szünetet és a téli felkészülést követően hazai közönség előtt kezdte a 2023-as évet. Weitner Ádám vezette együttesünk a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában a Budafoki MTE-t fogadta. Vezetőedzőnk a tavaszi szezonnyitón a Helesfay – Mayer, Rácz, Pejovics, Katona – Szeles – Harsányi, Kocsis, Kesztyűs, Szabó – Tóth-Gábor összeállításban küldte pályára csapatunkat, új igazolásaink közül Pejovics és Szabó először kezdett tétmérkőzésen a PMFC színeiben. A kispadon két saját nevelésű fiatal játékosunk, Orbán és Miklós is helyet kapott.

A mérkőzés első félidei ünnepélyes kezdőrúgását Bőhm Zoltán végezte el, aki 70. születésnapja alkalmából kapta ezt az örökké emlékezetes lehetőségét családját. Isten éltesse, Zoli bácsi! A találkozót a fehér mezben játszó fővárosiak kezdték, ennek ellenére már az első perctől kezdve magunkhoz vettük az irányítást. A 7. percben hátrányba kerültünk, egy rögzített szituációt követően létszámfölényben támadtak vissza a vendégek, a veszélyes kontra során a tizenhatoson belül Németh kapott balról egy pontos labdát, amit a rutinos középpályás a jobb alsóba helyezett, 0-1.

Innentől még nagyobb elánnal próbáltunk egyenlíteni, ám a védekezésre berendezkedő budafokiak nem adták könnyen magukat. A 30. percben Horgosi sárga lapot érően buktatta Szabót a vendégek tizenhatosának bal oldalvonalánál. Az éles szögből megítélt szabadrúgást maga a sértett végezte el, támadónk a rövid felső felé tekerte a labdát, de a fehér mezes védők tisztázni tudtak. A 41. percben Kesztyűs távolról középre ívelt labdáját Rácz csúsztatta kapura, fejesét azonban megfogta Gundel-Takács. Alig egy minutummal utána Helesfay bravúrral védte Csonka helyzetét.

A második félidő előtti ünnepélyes kezdőrúgást Horváth Benjámin, U10-es korosztályú focistánk végezte el, akit 10. születésnapja alkalmából leptek meg szülei. A térfélcsere után komoly lehetőségünk adódott az egyenlítésre. A 48. percben Szabó buktatásáért megítélt szabadrúgást Kocsis tűzte rá kissé balról, ám 20-ról a jobb felsőbe tartó életerős löketét Gundel-Takács ki tudta ütni, megmentve ezzel csapatát a góltól. Az 56. minutumban Szabó próbálkozott, lövése nyomán a játékszer veszélyesen szállt el a budafokiak jobb kapufája mellett.

A 66. percben hármas cserét hajtottunk végre, Mayer, Kesztyűs és Harsányi helyett Gera, Svedyuk és Krausz érkezett, télen igazolt középpályásunk egyúttal debütált NB II-es labdarúgócsapatunk színeiben. A 70. percben ismét Kocsis mutatta meg rúgótechnikáját, 18-ról kapura tűzött ballábas lövése nem sokkal szállt el a felsőléc felett. A 77. minutumban Katona ívelt be balról, az ötös magasságában Kocsis ugrott fel fejelni, akit azonban megelőzött a levegőben Gundel-Takács. Kicsivel utána újabb téli érkezőnk, Kártik is bemutatkozott piros-feketében.

A játék képe nem változott, míg csapatunk rohamozott a gólért, addig a vendégek mindent egy lapra feltéve őrizték előnyüket, amely kitartott a meccs végét jelző sípszóig. Emiatt az őszi idegenbeli 2-2-es döntetlent követően itthon 1-0-ra kikaptunk a Budafoktól, amivel egyúttal sajnos megszakadt hazai veretlenségünk. Javítási lehetőség legközelebb jövő vasárnap Mosonmagyaróváron, míg következő hazai bajnoki mérkőzésünket február 12-én, vasárnap 15:00 órakor játsszuk majd a HR-Rent Kozármisleny ellen. Számítunk szurkolóink támogatására!

Merkantil Bank Liga, 21. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Katona (Máyer, Rózsa)
PMFC – Budafoki MTE 0-1 (0-1)
Gsz.: Németh (7.)

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, 66.), Rácz, Pejovics, Katona (Hegedűs, 86.) – Szeles (Kártik, 81.) – Harsányi (Svedyuk, 66.), Kocsis, Kesztyűs (Krausz, 66.), Szabó – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Fótyik, Horgosi (Vaszicsku, 53.), Jagodics – Csonka, Adorján, Németh (Oláh, 62.), Soltész, Horváth – Sós (Bakti, 53.), Kovács (Nándori, 85.). Vezetőedző: Mátyus János.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram