Banja Lukában szerepeltek fiataljaink

U9-es és U11-es korosztályunk nemzetközi tornán vett részt Bosznia-Hercegovinában.

Hétvégén rangos nemzetközi tornán vett részt U9-es és U11-es csapatunk a bosznia-hercegovinai Banja Lukában, ahol a szervezők igen erős mezőnyt hoztak össze. Korosztályonként 16 együttes indult a trófeáért, így a Crvena Zvezda, a Dinamo Zagreb és a Zeljeznicar is szerepelt az ellenfelek között.

A 2012-es születésűek alkotta gárdánk simán vette a csoportmérkőzéseket, míg a nyolc között már nehezebb mérkőzések vártak a fiúkra, de sikerült továbblépniük. U11-eseink a legjobb négy között végül büntetőrúgások után alulmaradtak a Zadar ellen, így a 4. helyet sikerült megszerezniük.

Az U9-es együttesünk első nemzetközi tornáján szépen szerepelt a csoportmérkőzések során. A 2014-es korosztály az egyenes kieséses szakaszban a Dinamo Zagreb csapatával találkozott, akik ellen nem sikerült továbbjutni, de a pécsi srácok fontos tapasztalatokkal gazdagodtak külföldi társaiktól.

– Mindkét korosztályunknak fontosak ezek a nemzetközi megmérettetések. Itt már jobban látszik, hogy miben kell még javulnunk. Az edzésen tanultakból sokat visszaadtak a gyerekek, egyúttal ízelítőt kaptak a dél-szláv mentalitásból és abból a hangulatból, ami szerintem elengedhetetlen a fejlődésükhöz – értékelt Élő Tibor, szekcióvezető.

A tornán résztvevők névsora:
U9: Sólyom Zalán, Almayer Zente, Kis Csaba, Horváth Bálint, Vásárhelyi Dániel, Katreiner Roland, Szerdahelyi Tas, Grain Noé, Orlovics Deján. U11: Lauer Roland, Varga Zalán, Csiba Máté, Tolnai Zsombor, Kádár Bence, Bátori Barnabás, Szakály Ádám, Anka Gergely, Asztalos Gergely, Molnár Marcell.

OLVASTA MÁR?

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram