Banja Lukában szerepeltek fiataljaink

U9-es és U11-es korosztályunk nemzetközi tornán vett részt Bosznia-Hercegovinában.

Hétvégén rangos nemzetközi tornán vett részt U9-es és U11-es csapatunk a bosznia-hercegovinai Banja Lukában, ahol a szervezők igen erős mezőnyt hoztak össze. Korosztályonként 16 együttes indult a trófeáért, így a Crvena Zvezda, a Dinamo Zagreb és a Zeljeznicar is szerepelt az ellenfelek között.

A 2012-es születésűek alkotta gárdánk simán vette a csoportmérkőzéseket, míg a nyolc között már nehezebb mérkőzések vártak a fiúkra, de sikerült továbblépniük. U11-eseink a legjobb négy között végül büntetőrúgások után alulmaradtak a Zadar ellen, így a 4. helyet sikerült megszerezniük.

Az U9-es együttesünk első nemzetközi tornáján szépen szerepelt a csoportmérkőzések során. A 2014-es korosztály az egyenes kieséses szakaszban a Dinamo Zagreb csapatával találkozott, akik ellen nem sikerült továbbjutni, de a pécsi srácok fontos tapasztalatokkal gazdagodtak külföldi társaiktól.

– Mindkét korosztályunknak fontosak ezek a nemzetközi megmérettetések. Itt már jobban látszik, hogy miben kell még javulnunk. Az edzésen tanultakból sokat visszaadtak a gyerekek, egyúttal ízelítőt kaptak a dél-szláv mentalitásból és abból a hangulatból, ami szerintem elengedhetetlen a fejlődésükhöz – értékelt Élő Tibor, szekcióvezető.

A tornán résztvevők névsora:
U9: Sólyom Zalán, Almayer Zente, Kis Csaba, Horváth Bálint, Vásárhelyi Dániel, Katreiner Roland, Szerdahelyi Tas, Grain Noé, Orlovics Deján. U11: Lauer Roland, Varga Zalán, Csiba Máté, Tolnai Zsombor, Kádár Bence, Bátori Barnabás, Szakály Ádám, Anka Gergely, Asztalos Gergely, Molnár Marcell.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram