Rajtra készen leány utánpótlásunk

Női akadémiánk U15-ös, U17-es és U19-es csapatának edzőit a tavaszi szezonnyitó előtt kérdeztük.

Hétvégén kezdetét veszi a női akadémiai korosztályok számára a bajnokság tavaszi szezonja. Leány U19-es együttesünk szombaton 11:00 órakor az St. Mihály FC vendégeként kezdi meg a küzdelmeket.

PMFC Leány U19

Erdős Zoltán, leány U19-es vezetőedző: – Több változás is történt a csapatnál az elmúlt időszakban. Voltak távozó játékosok, valamint egy nagy erősítést jelentő érkezőnk is Nyéki Mónika személyében. A téli felkészülési időszakban négy nagyon hasznos edzőmérkőzést sikerült lejátszunk. Ezek során sok új információt kaptunk a részben megújult keretről, amelyek segítségünkre lesznek a tavaszi szezonban. A csapattól folyamatos fejlődést és kellő elszántságot várok tavasszal, ehhez kívánok sok sikert!

Az U17-es hölgyek is rajta készek. Bolboaca Augustin együttese a kecsegtető második helyről várhatja idei első tétmérkőzését, amelyre vasárnap 14:00-kor kerül sor itthon az St. Mihály FC ellen.

PMFC Leány U17

Bolboaca Augustin, leány U17-es vezetőedző: – Nagyon sikeres felkészülésen vagyunk túl, végig szinte hiánytalan létszámban edzettünk, illetve erős ellenfelekkel játszottunk. Ezeken az edzőmeccseken nem csak veretlen maradtunk, hanem fejlődést is tapasztaltam. A Puskás Akadémiától igazolva kiváló játékossal is erősödtünk. Bízom benne, hogy tavasszal legalább olyan eredményesen szerepelünk, mint ősszel. Fontos, hogy sérültjeink mielőbb egészségesek legyenek, illetve a válogatottak ismét csatlakoznak a csapathoz és akkor nem lehet gondunk.

Leány U15-ös növendékeink számára is napokon belül véget ér a hosszú és intenzív téli felkészülés. A tavaszi bajnoki rajt alkalmával február 19-én, 12:00-től hazai pályán mérkőznek meg szegedi riválisukkal.

PMFC Leány U15

Sergiu Bolboaca, leány U15-ös vezetőedző: – A felkészülés alatt fontos szempontnak tartottuk, hogy minél több mérkőzés legyen a lányok lábában, ezért az elmúlt két hónap alatt közel fél szezonnyi edzőmeccset játszottunk le. Ezek során nagy hangsúlyt fektettünk a labdakihozatalokra és támadásépítésekre. Három nemzetközi meccsünkön is sok tapasztalatot szereztünk, említhetném itt akár a gyors gondolkodásra való törekvést, mert az edzőmeccseken nagyrészt nyomás alatt kellett játszanunk, így remélhetőleg a bajnokságban ezek mind vissza fognak köszönni és előnyünket szolgálják. Bízom benne, hogy a tavaszi szezonban elkerülik a csapatot a sérülések és a betegségek, ami most sajnos jelen van, ezek leküzdésével ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy csapatként jól fogunk kinézni a pályán.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram