Nem tudtuk itthon tartani a pontokat

NB II-es labdarúgócsapatunk a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Tiszakécskei LC együttesét fogadta szerdán a PMFC Stadionban. Kezdőcsapatunkba visszatért eltiltásából Rácz és Kesztyűs, a továbbra is sérüléssel bajlódó Szeles azonban ezúttal is hiányzott. A hétközi kék-sárgák elleni hazai bajnoki találkozón vezetőedzőnk a Helesfay – Takács, Rácz, Katona, Majnovics – Krausz, Terbe, Kesztyűs – Harsányi, Gera, Kocsis összeállításnak szavazott bizalmat.

A Tiszakécske elleni mérkőzés első félidei ünnepélyes kezdőrúgását Panek Máté végezte el, aki a PMFC U8-as együttesének oszlopos tagja, a kezdőrúgás lehetőségét pedig húsvét alkalmából, valamint kiváló sportteljesítményéért kapta ajándékba családjától. Azzal, hogy ott állhatott a középkörben, egy nagy vágya vált valóra. Ilyen felvezetés mellett vette kezdetét az összecsapás, amelyet a sötétkék szerelésben játszó vendégek indítottak el.

Jól kezdtük a meccset, az 5. percben Harsányi kissé balról, 17-ről célozta meg a kaput, Halasi azonban védeni tudott. A 11. percben szépen járattuk a labdát a vendégek tizenhatosának előterében, majd Kocsis tüzelt 18-ról, labdájába Csáki tette bele a lábát, ám a kecskei kapus elvetődve hárított. Alig egy minutummal később egy szögletvariációt követően Erdei bal felsőt megcélzó löketét védte Helesfay. A 18. percben Majnovics kapura tartó próbálkozása egy védő hátáról megpattanva szállt fölé.

Ezt követően is beszorítottuk a vendégeket a tizenhatosukig, labdabirtoklási és mezőnybeli fölényünket azonban nem tudtuk gólra váltani. A 39. minutumban nagyon közel voltunk az előny megszerzéséhez, Terbe kapott jó labdát 7 méterre kissé balra a kaputól, lövését Halasi óriási bravúrral védte. A fordulást követően változatlan elánnal támadtunk. Az 54. percben Harsányi lépett ki, majd a tizenhatoson belülről lőtt, labdája azonban elszállt a vizitálók kapuja előtt.

A 61. percbe egy hosszan előreívelt labdát Winkler vette le a levegőben, a védőket kijátszva egyet tolt befelé, majd 12-ről a háló jobb alsójába gurított, 0-1. A 64. percben egy balról, élesen bepasszolt labdára Gera csúszott be ígéretes helyzetben, lövése azonban a keresztléc fölé pördült. Alig két minutummal később Terbe futott el a balszélen, beadását Gera fejelte nem sokkal a jobb kapufa mellé. A 68. percben Kocsis lábában volt akár az egyenlítés, Halasi azonban óriásit védett.

A 79. percben kettőscserét hajtottunk végre, Terbe és Harsányi helyett Szabó és Tóth-Gábor érkezett a támadójáték frissítése érdekében. A 88. percben szöglet után Katona közeli fejesét fogta meg a kécskei hálóőr. Bár próbálkoztunk, ezen a meccsen sajnos nem sikerült betalálni, pedig a hajrában is volt rá sansz, emiatt a Tiszakécskei LC ellen nem tudtuk otthon tartani a pontokat. A folytatásban idegenben játszunk, vasárnap az FC Ajka vendégeként lépünk pályára.

Merkantil Bank Liga, 31. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 600 néző. Vezette: Kovács (Rózsa, Király)
PMFC – Tiszakécskei LC 0-1 (0-0)
Gsz.: Winkler (61.)

PMFC: Helesfay – Takács, Rácz, Katona, Majnovics – Krausz, Terbe (Szabó, 79.), Kesztyűs – Harsányi (Tóth-Gábor, 79.), Gera, Kocsis. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs, Oláh, Csáki, Farkas A. (Szekér, 54.), Farkas M. – Gyurján (Geiger, 17.), Kiss, Erdei (Biben, 76.), Winkler (Vajda, 76.) – Vólent (Zamostny, 46.) . Vezetőedző: Klausz László.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram