Ellenfél-lesen: Dorogi FC

A Merkantil Bank Liga 2022/23-as szezonjának utolsó fordulójában a sereghajtó Dorogi FC-t látjuk vendégül vasárnap 17:00 órakor a Stadion utcában. Az már korábban eldőlt, hogy Marián Sluka együttese búcsúzni kényszerül a másodosztálytól, ugyanis a piros-feketéknek nem sikerült elegendő pontot gyűjteniük a bennmaradáshoz, így matematikailag is elszállt minden reményük az NB II-es tagságukért vívott harcukban. A dorogiak 37 forduló alatt csupán 7 meccset zártak győzelemmel, 10 döntetlenjük mellett 20 alkalommal kikaptak, 32 rúgott góljukra pedig 58-szor kaptak választ.

Az egymás elleni meccstörténelem félévszázados múltra tekint vissza, hiszen a jogelőd PMSC először 1973-ban találkozott a Dorogi AC-vel. Az akkor Dunai János vezette NB I-es csapatunk a Verseny utcában hátrányát ledolgozva 2-1-es sikert aratott a közel 6000 kilátogató hazai szurkoló legnagyobb örömére. A meccs visszavágója 1974-ben pedig 1-1-es döntetlennel ér véget. A párharc ezt követően bő harminc esztendővel később folytatódott, de már a másodosztályban. Az azóta lejátszott 13 NB II-es meccsből 6-ot nyertünk meg 6 dorogi győzelem mellett, és csak 1-szer döntetleneztünk ellenük.

Talán sokan élénken emlékeznek rá, hogy 2020-ban, amikor visszajutottunk a másodosztályba, az első mérkőzésünket a Doroggal játszottunk, ráadásul fantasztikus rajtot véve itthon 4-0-ra győztük le ellenfelünket, majd az idegenbeli visszavágón is megismételtük ezt a teljesítményt. Az összképet kissé árnyalja, hogy tavaly decemberben a dorogiak vetettek véget rekord közeli veretlenségi sorozatunknak a 19. fordulóban. Emiatt van velük szemben némi törlesztenivalónk, már csak annak érdekében is, hogy vasárnap hazai pályán eredményesen zárjuk le az idei bajnokságot.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram