Események betöltése

MÉHKERÉKI SE – PMFC
[tabby title=”Beharangozó”]

Jól kezdő újonchoz látogatunk

A pécsiek a román határ mentén fekvő Méhkeréken vendégszerepelnek vasárnap.

Jól kezdte az NB III-as bajnokságot a PMFC, hiszen Márton Gábor legénysége két meccsen hat pontot szedett össze. A Közép-csoportban a mecsekaljaiakon kívül már csak a Fradi II. hibátlan, igaz a második játéknap után még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni…

Pontjaink számát egy másik újonc, a szintén jól kezdő Méhkeréki SE otthonában növelhetjük. A Békés megyei város együttese előbb a Paks második számú csapatát verte el otthon 3-0-ra, majd a Békéscsaba II.-vel játszottak 3-3-as döntetlent. Szembeötlő, hogy igencsak gólerősek, hiszen mindkét alkalommal háromszor mattolták az ellenfél védelmét. Meglátjuk, hogy mire mennek a Munkás hátsó alakzatával, ami kétszer kilencven perc alatt egyszer sem kapitulált.

Csütörtöki interjúnkban Erőss Csaba is megemlítette, hogy azért sem lesz egyszerű a hétvégi mérkőzés, mert nagyon nagy a távolság a két település között, az utazás pedig sokat kivehet a csapatból. Azon szurkolóinknak, akik mégis rászánják magukat és megteszik a több mint 300 kilométeres túrát szeretett klubjuk kedvéért, 700 Forintba kerül majd a belépő a helyszínen (diákjegy 400 Forint). A belépéshez a vendég drukkerek külön kaput és külön szektort használhatnak majd.

Pmfc-Hódmezővásárhely-025

A helyszínről élőben nem tudósítunk, de hivatalos Facebook csatornánkon folyamatosan megosztunk majd minden fontosabb eseményt. A mérkőzést követő napon természetesen összefoglalóval is jelentkezünk majd a méhkeréki bevetésről.

NB III Közép-csoport, 3. forduló
Méhkeréki SE – PMFC
Méhkerék, 2016. augusztus 21., vasárnap, 17:30

Az előzetesen feljutásra esélyesnek tartott többi csapat közül a Budafok vasárnap Komlón szerepel, a Szigetszentmiklós a Békéscsaba II-t, a Dunaújváros pedig a Paks II-t fogadja.

[tabby title=”Összefoglaló”]

Kiszakadt a gólzsák

A PMFC idegenben 4-0-ra verte a bajnokságot szintén jól kezdő Méhkeréki SE-t a 3. fordulóban.

Remekül kezdte a mérkőzést a piros-feketében játszó PMFC, hiszen Havasi már az 1. percben megszerezte a vezetést. Egy jobb oldalon előrevágott labdát támadónk előbb még a kapusba rúgott, a kipattanót Schmidt rosszul találta el, de végül Havasi második próbálkozása már a kapuban kötött ki, 0-1.

Ezt követően sem vettek vissza a tempóból a pécsiek, folyamatos nyomás alatt tartották a hazaiakat, igaz, a 4. percben Bondár is ígéretes helyzetből tüzelhetett, a labda azonban jó 2 méterrel elkerülte Sólyom kapuját.

Patkának viszont jóval több dolga akadt, hiszen Havasiék végig aktívan támadták portáját és Kónya Dávidnak is volt egy igencsak életerős lövése Schmidt szöglete után, ám egy védő blokkolni tudott. A folyamatos vendég nyomást csak Krajcs próbálkozása törte meg a 19. percben, aki Ruzsa Szabolcs jobboldali szögletét követően bikázott fölé kapásból 5 méterrel.

A kósza kísérlet azonban nem zavarta meg a mecsekaljaiakat, a pécsi támadók Havasival és Kónyával az élen folyamatosan rettegésben tartották a fehér mezben játszó Békés megyeiek védelmét, Patka azonban sokáig remekül állta a sarat.

Egészen a 44. percig! Ekkora a hazaiak végeztek el egy szabadrúgást balról, amit védőink könnyedén kivágtak, egyenesen Kónya elé, aki jó 60 métert vágtázott a labdával, végül a tizenhatoson belül rántotta le egy bekk utolsó emberként, miután több méhkerékit is simán lefutott. A bíró csak sárgát adott a szabálytalankodó Knyihárnak, de Kollert ez nem zavarta, magabiztosan a jobb alsóba bombázta a büntetőt, 0-2!

13912378_1150047565016156_7517848637372964659_n

A második félidőre Horvát helyére Károly érkezett, aki jól szállt be a meccsbe. Igaz, a játékrész első komoly lövése a hazaiakhoz fűződött, Ruzsa Zoltán bikázta telibe az oldalhálót 18 méterről, kissé balról.

A PMFC azonban nem eresztett le, ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Folyamatosan jöttek a vendég rohamok, a méhkerékiek láthatóan egyre inkább összeestek, ahogy fogyott az erejük. Kónya állandó veszélyt okozott a jobboldalon, a harmadik találatot mégis Schmidt szerezte, aki Kollertől kapott egy zseniális labdát, amivel behúzott a tizenhatoson belülre, egy csellel elfektette védőjét és a kapust, majd higgadtan a hálóba helyezett, 0-3.

A végjátékban második sárga lapja után Wébert állította ki a játékvezető, majd nem sokkal később, a 90. percben, Kónya is feltette a koronát addigi teljesítményére, a tizenhatos jobb oldalán cselezgetett, majd egy gyors mozdulattal megtolta a labdát, amit a bal kapufa mellé bikázott. 0-4! A teljességhez hozzátartozik, hogy a pálya talaja kissé megviccelte Patkát, aki lapos lövésre számított, helyette félmagasat kapott.

A PMFC megérdemelten nyerte meg harmadik bajnokiját is, ráadásul a játék képe és a helyezetek száma alapján még nagyobb is lehetett volna a különbség. Védelmünk pedig ismét remekül zárt. Csapatunkban debütált a Videotontól igazolt Gábor Péter, aki az emberemlékezet óta nem mattolt Sólyom Csabát váltotta a 76. percben.

Szombaton hazai pályán következhet a tavaly még NB II-es Szigetszentmiklós elleni rangadó, reméljük, minél többen a helyszínen buzdítják majd a piros-feketéket ezen a fontos bajnokin, mert ez a csapat megérdemli!


NB III Közép-csoport, 3. forduló
Méhkerék, Méhkeréki SE Sporttelep, 550 néző. Vezette: Szilágyi Sándor
Méhkeréki SE – PMFC 0-4 (0-2)
Gólszerzőnk: Havasi (1.), Koller (44. – büntetőből), Schmidt (58.), Kónya D. (90.)
Sárga lap: Knyihár (44.) ill., Horvát (32.), Fekete (55.)
Kiállítva: Wéber (86.)

Méhkeréki SE: Patka – – Komlósi (Bagyinszki, 46.), Wéber, Kristóf, Ruzsa Z – Kovács (Vass, 72.), Ruzsa Sz, Knyihár, Sztojka – Bondár, Krajcs (Hajdu, 51.) Vezetőedző: Bóka Demeter László

PMFC: Sólyom (Gábor 77.) – Fekete, Erőss, Fellai, Szabó – Horvát (Károly 46.) – Kónya D., Takács, Koller, Schmidt – Havasi (Hadobás 61.) Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu


[tabbyending]

Részletek

Dátum:
2016 augusztus 21
Időpont:
5:00 du. - 7:00 du.
0.2