Mindenki megkapja a lehetőséget

Nincs unalmas sorozata a PMFC-nek, hiszen hat nap alatt meccseltek a Fradi II.-vel több mint ötezer néző előtt, szerdán a Videoton FC látogat el Újmecsekaljára, majd szombaton Komlón vendégszerepelnek a piros-feketék a bajnokságban. Márton Gábort faggattuk erről az időszakról, először is a Videoton FC elleni párharcról:

– Többnyire azokat a játékosokat vetjük be szerdán, akik az utóbbi időben kevesebb lehetőséghez jutottak, plusz egy-két fiatalt is bedobunk a mélyvízbe. Nálunk a bajnokság prioritást élvez, már amennyiben két tétmeccs között fel lehet állítani fontossági sorrendet. Reálisan próbálom megközelíteni az esélyeket, a Videoton az NB I-es bajnoki cím egyik esélyese, mind anyagi, mind humán téren merőben más lehetőségekkel rendelkeznek, mint mi. A realitás az, hogy a fehérváriak bármelyik sora erősebb, mint az általam legjobbnak vélt csapatunk. Ettől függetlenül, amennyire tudjuk, igyekszünk megnehezíteni a dolgukat. Elégedett lennék azzal is, ha látnám a játékosaimon, hogy mindent megtesznek a győzelemért, jó formát mutatnak és tartást adnak az együttesnek. Azt remélem, hogy egy nézhető, élvezhető meccset produkálunk. Az eredmény a realitást nézve most másodlagos – válaszolta Márton Gábor.

pmfc-fradi-ii-024

Az utóbbi két bajnokin jól futballoztunk, érezhetően fejlődött a csapat játéka, jutalmunk mégis csak 1 pont volt. Mennyiben hathat ki az együttes teljesítményére ez a sűrű menetrend? (FTC II., Videoton, Komló)

– Aki szeret futballozni, az meccseket akar játszani. Hat nap alatt három találkozót meg tudnánk oldani, de szeretnénk mindenkinek lehetőséget biztosítani. A Szigetszentmiklós ellen igazából nem mertünk futballozni. Ehhez képest gyökeres változás volt a dunaújvárosi teljesítmény, a játékunk rendben volt, de nem sikerült nyerni, amiben benne voltak meccset befolyásoló tényezők is. A Fradi ellen is dolgoztunk ki helyzeteket, helyenként jól is futballoztunk, pedig ők igen komoly játékerőt képviselnek. A gólt leszámítva, úgy gondolom, élvezhető mérkőzés volt. Szeretném, ha végre egyszer jól is játszanánk és nyernénk is. Reménykedek benne, hogy a zöld-fehérek elleni bajnoki ad egy lökést a csapatnak. Ilyen telt lelátók előtt nem is lehet rosszul játszani, legalábbis nem élvezhetetlen a találkozó, amikor a csapatokat a szurkolótáborok belehajszolják a küzdelembe és kijön belőle egy élvezhető meccs, annak ellenére, hogy a gól elmaradt. Ezt hiányolom egyébként a magyar stadionokból, ha ez változna, akkor a mérkőzések színvonala is javulna.

Fergeteges hangulatra azért Komlón is lehet számítani.

– Reméljük, hiszen a szurkolók tavaly is követtek minket. Szombati ellenfelünk sincs messze, ráadásul ismerjük a két klub és a két tábor viszonyát, biztosan presztízsmeccs lesz.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram