A PÉCSI FUTBALL AKADÉMIA
Szeptember elején Felcsút, Debrecen, Győr, Budapest, Szombathely, Agárd után Pécsett is megindult akadémiai keretek a labdarúgó utánpótlásképzés. A Pécsi Futball Akadémia jelenleg kollégiumot és egy tizedikes középiskolai osztályt foglal magában. A PMFC ezzel az intézménnyel szeretné az utánpótlás-nevelést professzionális szinte emelni Pécs városában, miközben a fiataloknál a sport és az oktatás-nevelési célokat egyaránt szem előtt tartja.

Mintál Csaba, a Pécsi Futball Akadémia kollégiumának igazgatója elmondta, hogy jelenleg 46 PMFC utánpótláskorú labdarúgó kap szállást az általa vezetett intézményben. A fiatal sportolók napirendje szoros, hiszen 10 órától kezdődik az oktatás a FEEK kihelyezett tantermében. A fiatalok délután, és ha szükséges délelőtt is mehetnek edzésre, külön foglalkozásra. Az edzés után következik a tanulószoba. Aki le tudta a kötelezettségeit kap egy kis szabadidőt, de időben nyugovóra kell térni, 10 órakor már mindenkinek ágyban van a helye, hogy ki tudja pihenni magát a másnapi munkára.

A 2011-ben indult akadémiának korántsem ez a teljes létszáma, évről évre fokozatosan szeretnék bővíteni, hogy minél több fiatal labdarúgó készülhessen megfelelő körülmények és keretek között a profi pályafutásra. A PMFC két iskolával – Széchenyi István Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Sportiskola és a Pécsi Testnevelési Általános Iskola és Középiskola, Sportiskola – működik együtt, továbbá a PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara biztosítja a helyet a kihelyezett képzésnek.