Nem vallottunk szégyent!

Szerdán Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk idei első Magyar Kupa-mérkőzésén az élvonalbeli, NB I-es bajnokesélyes Videoton FC gárdáját fogadta a PMFC Stadionban. A találkozót megelőzően nem kevés csapadék hullott a pályára, szerencsére azonban a kezdésre kitisztult az ég, ezzel együtt pedig megérkeztek az első szurkolók is.

A piros-feketék kezdőcsapatában, vezetőedzőnk előzetes nyilatkozatának megfelelően, többnyire azok kaptak lehetőséget, akik eddig a bajnokikon kevesebbet bizonyíthattak. Balhátvéd pozícióba pedig U19-es csapatunk tehetséges játékosa, Varga Tamás futott ki a kezdő sípszóra. Ő először lépett pályára felnőtt együttesünkben.

pmfc-videoton-mk-020

Közel ezren gyűltek össze a lelátókon, Henning Berg alakulatát a székesfehérvári kemény mag is elkísérte, akik ráadásul már a második percben örülhettek. A Videoton ugyanis gyakorlatilag első támadását góllal fejezte be. Kovács István játszotta magára tisztára, majd Marko Scepovicot hozta helyzetbe, aki fordulás után 12 méterről kilőtte a kapunk jobb felét.

Nem sokkal utána Hleba Tamás megmozdulását kísérte taps, a középpályás 23-ról célozta meg a vendégek kapuját, labdája ugyan nem talált célt, de a hazai publikum tetszését elnyerte a próbálkozás. Ezt követően a Videotontól szerződtetett Gábor Péter védett kétszer is fontos szituációban, a 11. minutumban azonban már ő sem tudott segíteni.

Anel Hadzic végezhetett el egy szabadrúgást körülbelül 23 méterre a kapunktól. A bosnyák válogatott középpályás tanítani való módon tekerte el a négytagú pécsi sorfal fölött a labdát, amely a bal felső sarokban kötött ki! Gábor Péter ugyan jó irányba vetődött, de a tökéletesen szálló labdát nem érhette el. A már 0-2-re vezető fehérváriaktól percekkel később Varga József és Bódi Ádám is hibázott.

pmfc-videoton-mk-044

A mieink a félidő nagy részében gyors ellentámadásokkal próbálkoztak, de a válogatottakkal teletűzdelt Videoton FC irányította a játékot. A 33. percben Stopira ugratta ki Marko Scepovicot, a becsúszva menteni igyekvő Fellai József azonban elvétette a játékszert, így a szerb válogatott egyedül törhetett kapura, és nem is hibázott. A támadó Gábor Péter lábai mellett a jobb alsóba gurított. Három perccel később Anel Hadzic ugratta ki Kovács Istvánt a 16-oson belül, aki önzetlenül továbbpasszolt a középen érkező Marko Scepovicnak, aki közelről újabb gólt szerzett.

A szünetben Márton Gábor, a PMFC vezetőedzője lehetőséget adott a pécsi színekben az U19-es bajnokságban játszó Bata Kristófnak, így ekkor már két utánpótláskorú focistánk volt a pályán. Őket aztán később a szintén 1998-as születésű Dóra Dominik követte. Fontos kiemelni, hogy rajtuk kívül szerepet kapott az egyaránt 19 éves Takács Ákos, Grabarics Máté és az óriási mezőnymunkát végző Hleba Tamás is.

A továbbjutás lényegében már az első 45 percben eldőlt, ám a találkozó a fordulást követően sem vált unalmassá. Sőt! A pécsiek felszabadultabban, lendületesebben futballoztak, a fiatalok nem ijedtek meg a sokkal rutinosabb és többre taksált ellenfeleiknél, és bizony egy-egy remek megmozdulás után óriási tapsot kaptak a pécsi közönségtől.

pmfc-videoton-mk-067

A 49. percben Hadobás Gergő is ígéretes pozícióból próbálkozhatott, de célt tévesztett. De láthattak a szurkolók szép cselsorozatot Bodor Márkótól, Bata Kristóftól, illetve Varga Tamástól is, utóbbi szép lövését Horváth kapus fogta. Összességében elmondható, hogy a motiváltan küzdő hazaiak nem vallottak szégyent a több milliárd forinttal drágább játékoskerettel rendelkező fehérváriak ellen. Lehetőségükhöz mérten mentek előre becsülettel és hajtottak a szépítő gólért, amit mindenképpen megérdemeltek volna. Igaz, a vendégek több nagy helyzetet is kialakítottak Gábor portája előtt, de a befejezéseknél nagyon könnyelműek voltak, vagy éppen kapusunk eszén nem tudtak túljárni.

A Videoton elleni meccs 0-4-el ért véget, a PMFC így búcsúzott a Magyar Kupától. Márton Gábor irányította együttesünk legközelebb szeptember 17-én, szombaton 16:00 órai kezdettél idegenben, a Komló ellen lép pályára az NB III-as bajnokság 7. fordulójában.


Magyar Kupa, 6. forduló

Pécs, PMFC Stadion, 1000 néző. Vezette: Barna Gábor.

PMFC – Videoton FC 0-4 (0-4)

Gsz: Scepovic (2., 33., 36.), Hadzic (11.)

Sárga lap: Krapecz (60.), Szolnoki (75.), Fiola (84.)

PMFC: Gábor – Kónya K., Fellai, Krapecz, Varga – Takács (Dóra, 59.), Hleba – Károly (Bata, 46.), Grabarics, Bodor – Hadobás (Havasi, 71.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Videoton FC: Horváth – Szolnoki, Fiola, Vinicius (Fejes, 46.), Stopira (Nego, 46.) – Barczi, Varga J., Hadzic, Bódi – Scepovic (Feczesin, 46.), Kovács. Vezetőedző: Henning Berg.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram