Újra győztes ösvényen!

Szombaton igazi megyei derbi hangulat uralkodott Komlón, az NB III Közép-csoportjának 7. fordulójában ugyanis az ősi rivális bányászvárosi kék-fehérek otthonában játszotta aktuális bajnoki mérkőzését a Márton Gábor vezette PMFC. A felek legutóbb nyolc és fél éve találkoztak össze tétmeccsen, így aztán a presztízscsatára mindkét csapat szurkolótábora alaposan rákészült.

komlo-pmfc-009

Ugyan a nézőszám elmaradt a várttól, a játékosok kivonulásakor a mecsekaljaiak szektorában lobogtak a külön az erre az alkalomra készített piros-fekete zászlók. A kilátogatók tehát nem mindennapi látványnak lehettek szem- és fültanúi, de egyébként a pályán zajló játékra sem lehetett különös panasz.

Az első lehetőséget a mieink jegyezték. Károly Bálint végzett el jó helyről pontrúgást, a labda remekül tekeredett a jobb alsó sarok irányába, de Herbert Roland – aki korábban sokáig a PMFC kapusa is volt – jó irányba vetődve védte a gólba tartó labdát. Valamivel később Schmidt Zsolt lépett ki középen, két védő között kapura is tört, de a tizenhatosnál jobbnak látta ellőni a labdát, ami viszont a KBSK portásának kezei között kötött ki.

Érezhető volt a klasszikus csatár nélkül felálló pécsiek játékán a veszély, akik ennek megfelelően egy remek Schmidt Zsolt passzt követően megszerezték a jogos vezetést. A 29. percben kisebb kavarodás alakult ki a komlói kapu előterében, az üresen maradt Károly Bálint pedig nem hibázott és a tömegben higgadtan a háló közepébe vágta a játékszert, 0-1!

komlo-pmfc-022

A szünet után a nehéz talajon folytatódott a küzdelem, amiből a vendégek profitáltak igazán. Az 53. minutumban egy szögletet Szabó Richárd fejelt az ötösről nem sokkal mellé. Kicsivel később egy újabb rögzített szituációból azonban növelni tudta előnyét labdarúgócsapatunk. A 62. percben Turi Tamás szögletére ismét Szabó, illetve Herbert ment rá, ám egyiküké sem lett, a labda Fellai József elé került, védőnk pedig élt a lehetőséggel és laposan a kapu bal felébe lőtt, 0-2!

A komlóiak játékában sokáig abszolút nem volt benne a gól, a pécsi kapura kifejezetten veszélytelenül játszottak. A másodikbekapott találat után mégis felpörögtek! A 73. minutumban pedig kissé váratlanul szépítési lehetőséghez jutott Teslic Igor gárdája. Horvát Gábort látta kezezni Éreth Attila játékvezető, a büntetőt pedig a csereként pályára lépő Bölcsföldi Milán értékesítette, aki a jobbra vetődő Gábor Péter mellett a háló bal felébe rúgta a tizenegyest, 1-2.

Örömük azonban nem tartott sokáig, hiszen a mieink mit sem törődve folytatták tovább játékukat. A győzelem sorsa nem volt kérdéses, de azért mindenkit megnyugtatva a 79. percben rutinos középpályásunk, Koller Krisztián szezonbeli második találatával beállította az 1-3-as végeredményt. Focistánk hajszálpontosan fejelt a KBSK hálójába, ami után nem maradt el a kispad előtti ünneplés.

komlo-pmfc-041

Csapatunk tehát 3-1-re nyert az ősi rivális Komlói Bányász SK vendégeként, lezárva ezzel egy nehezebb időszakot. Márton Gábor tanítványai erőt meríthetnek ebből a győzelemből, hiszen a következő fordulóban hazai pályán fogadjuk a szintén megyei rivális Szentlőrinc SE-t. A Pécs átmenetileg 13 ponttal a tabella 5. helyén áll.


NB III Közép-csoport, 7. forduló

Komló, Komlói Bányász Stadion, 700 néző. Vezette: Éreth Attila.

Komlói Bányász SK – PMFC 1-3 (0-1)

Gsz.: Bölcsföldi (74. – büntetőből), ill. Károly (29.), Fellai (64.), Koller (79.)

Sárga lap: Farkas (35.), Herbert (64.), Ferencz (77.), ill. Kiss P. (38.), Horvát (74.).

Komlói Bányász SK: Herbert – Németh Á., Halasi, Rein, Gólya (Paulik, 66.) – Farkas, Ferencz – Mészáros (Bölcsföldi, 58.), Tukerics (Németh T., 66.), Valkovics – Nagy A. Vezetőedző: Teslic Igor.

PMFC: Gábor – Fekete, Fellai (Krapecz, 86.), Erőss, Szabó – Horvát, Turi – Kiss P. (Havasi, 60.), Koller, Károly – Schmidt (Bodor, 69.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram