Ott folytatná, ahol szombaton abbahagyta

Ebben a szezonban többször is le kellett írnunk felnőtt csapatunkról, hogy hiába nyomják végig a mérkőzést, dominálnak a mezőnyben és dolgoznak ki sok helyzetet, a pengés, meccset eldöntő megmozdulásokkal, illetve a gólokkal sokszor adósak maradnak. Ezzel pedig saját maguknak tettek nehézzé egy-egy talán könnyen nyerhető találkozót.

Szerencsére ez abszolút nem így volt november 12-én, amikor 10-0-s vendégsikert arattunk a bajnokság 15. fordulójában. A győzelemből Kónya Dávid is aktívan kivette részét. A villámgyors szélső folyamatos nyomást gyakorolt a Dabas-Gyón FC védelmére, ráadásul 4. és 5. találtunkat is ő szerezte.

– Múlt szombaton végig tettük a dolgunkat, végre belőttük a helyzeteink nagy részét. Örülök, hogy ennyi gólt sikerült jegyeznünk. Talán annyi változott most, hogy higgadtabbak tudtunk maradni a kapu előtt is, jó döntéseket hoztunk. Ez szerintem annak is köszönhető, hogy az első pár helyzetünket egyből gólra váltottuk – mondta el Kónya Dávid.

Az utolsó négy mérkőzésen jobbszélsőnk mögött öccse, Kornél kezdett védőként. Nem meglepő módon a fivérek remekül megértik egymást, a Békéscsaba ellen például együtt egy remek gólt készítettek elő Bodor Márkónak.

paksii-pmfc-018

– Sokat segít, hogy ismerjük egymást, így jobban ki tudjuk segíteni a másikat a pályán. Gyakran beszélünk arról otthon is, miként kellene megoldani egyes szituációkat. Ráadásul Kornél remekül szokott belépni a támadásokba, így jobban meg lehet osztani a védők figyelmét. Arról nem is beszélve, hogy ezen a szinten ő is gyors játékosnak számít – mesélt testvéréről Dávid.

A vasárnapi mérkőzés előtt játékosainknak akár déjà vu érzésük is lehet, hiszen a 16. fordulóban is Dabasra látogat a PMFC. Igaz, ettől még nem biztos, hogy megint tízet rúgnak a piros-feketék, de ismét egy olyan meccs következik, ahol a pécsiek az esélyesek. Így látja ezt Kónya Dávid is:

– Egyértelműen győzelmet várok a vasárnapi meccstől, igyekszem megint betalálni és gólpasszt, gólpasszokat adni. Remélem, hogy a pálya nem lesz nagyon rossz állapotban és ismét tudjuk majd játszani a játékunkat. Jó lenne ott folytatni, ahol szombaton abbahagytuk! – tekintett előre jobbszélsőnk.

OLVASTA MÁR?

Márton Gábor: nekem tetszett!

NB III-as labdarúgócsapatunk szombaton 2-2-es döntetlent játszott utolsó előtti hazai felkészülési mérkőzésen az élvonalbeli Paksi FC ellen. Márton Gábor szerint több szempontból is hasznos volt ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram