Játékosaink új sportággal próbálkoztak

img_4851

A PMFC négy focistája is részt vett a Széchenyi Gimnázium Radnóti utcai telephelye által szervezett I. Széchenyi Teqball Kupán, amelynek lebonyolításában több utánpótlás játékosunk is segédkezett. A Bodor Márkó – Takács Ákos és a Hleba Tamás – Koller Krisztián párosok PVSK-s, komlói, Petőfi SE-s, kozármislenyi és szentlőrinci ellenfelekkel mérkőztek meg.

img_4858

Aki nem ismerné még a magyar fejlesztésű teqballt, azok számára elmondjuk, hogy ez a futballalapú sporteszköz a technikai tudást, a koncentrációs készséget és az állóképességet fejleszti.

A találmány önálló sportággá vált, amelyet ketten, vagy négyen játszhatnak egyszerre. Nagykövete a korábbi világsztár, Ronaldinho. A sportiskola a téli időszakra kapta meg az asztalokat, a mostani tornán felbuzdulva ezért januárban általános- és középiskolások számára írnak ki versenyt.

Bodor Márkó és Takács Ákos 9. helyen végzett a tornán, igaz, egyedül nekik sikerült megverni azt a kozármislenyi párost, akik végül megnyerték a sorozatot.

– Remekül éreztük magunkat ezen a jó hangulatú baráti tornán. Ahhoz képest, hogy nem nagyon játszottunk még ilyen asztalon, nem ment rosszul. Az első pár meccsen még szoknunk kellett, de utána ráéreztünk és abszolút élvezhető meccseket játszottunk – mondta el Takács Ákos, a sportiskola korábbi diákja.

via GIPHY További videók ITT!

Hleba Tamás szerint rendkívül jó ötlet volt a szervezők részéről ez a torna.

– Ritka alkalom, hogy az ember kipróbálhatja ezt a sportágat, ezért nagyon örültünk a meghívásnak. Remek hangulatú, eseménydús versenyen vehettünk részt. Koller Krisztiánnal alkottunk párost, az elején kissé szokatlan volt az asztal és a szabályrendszer, de egész hamar belejöttünk. Négy mérkőzést játszottunk, az első kettőt magabiztosan meg is nyertük, majd következett két peches találkozó, amelyeken egyaránt 11-12-re maradtunk alul és így lemaradtunk a célként kitűzött első helyről – árulta el fiatal középpályásunk, aki reméli, a közeljövőben lesz még lehetősége részt venni ehhez hasonló rendezvényen.

OLVASTA MÁR?

13346428_1105900392764207_2832624931455774187_n

Boldog szülinapot, Jani!

Ma ünnepli születésnapját korábbi saját nevelésű játékosunk, későbbi ügyvezetőnk, Győri János! Egykori langaléta játékosunk Komlón született, ott is ismerkedett meg a futballal, ám tehetségével hamar ...