Közel a teljes felépüléshez

Erőss Csaba még tavaly novemberben, a Paks II. elleni NB III-as mérkőzés véghajrájában szenvedett bokasérülést, így aztán a bajnokság őszi szezonjának hátralévő felében nem is játszott. A PMFC 23 esztendős hátvédje a visszatérés érdekében minden nap elvégezte a számára előírt tornát, illetve a személyre szabott edzésprogramot, de a téli szünetben azért jutott ideje a feltöltődésre is.

– Egy hetet a nagyszüleimnél töltöttem Erdélyben, ahol minden adott volt a kikapcsolódáshoz. A szünet többi részében, így az ünnepek alatt pedig otthon, Siófokon voltam a szüleimmel és a testvéremmel – mesélte Erőss Csaba.

Bokasérülésed már a múlté?

– Sajnos nem teljesen. Lábfejjel még nem tudok rendesen a labdába rúgni, de remélem, hogy egy-két hét múlva már százszázalékos állapotban leszek. A felkészülés első két edzésén a bemelegítést a csapattal végeztem, ám a játékba még nem szállhattam be.

Milyen különmunkát írt elő neked Kárpáti Péter, erőnléti edző?

– Amíg a keret többi tagja a pálya egyik felén végezte a labdás feladatokat, addig én valamivel arrébb dolgoztam. Leginkább futottam, de kellett még szökdelnem, és különböző dinamikus gyakorlatokat is végeztem.

A Beremend elleni felkészülési találkozón akkor még nem láthatnak a szurkolók?

– Jól haladok a teljes felépüléssel és reménykedem benne, hogy a szombati edzőmeccsen szerephez jutok, de ez a szakmai stáb döntésén múlik. A gyógyulásom érdekében nagyon sokat segített Szabó Dóri és Kárpáti Péter. Szabó Ricsinek pedig, aki szintén sérüléssel bajlódott, külön köszönettel tartozom, hogy húztuk egymást a nehéz időszakokban.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

OLVASTA MÁR?

Elhunyt id. Dárdai Pál

Gyászol a PMFC és a pécsi sport, életének hatvanhetedik évében gyógyíthatatlan betegségben elhunyt korábbi legendás játékosunk, idősebb Dárdai Pál. Családja azt kéri, gyászukat tartsák tiszteletben, ...
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram