Hiányzott neki a minőségi munka

A keszthelyi születésű, pályafutását a Balaton-parti városban kezdő, majd a ZTE, a Puskás Akadémia, a Békéscsaba, a Sopron és a Csíkszereda csapatait is megjáró Károly Bálint tavaly nyáron tűnt fel először a piros-feketék között a Stadion utcában. Megbízható játékával nem csak a szakmai stábot, de a szurkolókat is hamar meggyőzte.

Olyannyira, hogy a szélső mostanra a PMFC egyik legnagyobb erőssége lett, hiszen többek között gyorsaságának, cselezőkészségének és góljainak is köszönhetően a harmadik helyről várhatják a mecsekaljaiak az NB III Közép-csoportjának tavaszi folytatását. A ma 24. életévét betöltő focistánkkal születésnapja alkalmából beszélgettünk.

– Úgy tudjuk, hogy a csapattársakhoz hasonlóan te is tartalmasan töltötted a téli szünetben rendelkezésre álló időt.

– A bajnokság őszi szezonjának végeztével hazautaztam Zalaszentgrótra a családomhoz. Ilyenkor kicsit több időt tudok velük lenni, ami számomra nagyon fontos. Legfőképpen pihenéssel teltek a mindennapok, de az előírt edzésprogramot is megcsináltam. Emellett szerepeltem teremtornán, azzal is próbáltam edzésben tartani magam. Van egy kispályás csapatunk, akikkel régóta együtt vagyunk. Velük minden évben több tornán is részt veszünk, ha engedik, szívesen megyek velük focizni.

– Pályafutásod során több helyen is megfordultál, van tehát összehasonlítási alapod a felkészülést illetően. Adódik a kérdés, hogy mennyivel másabb az itt végzett edzésmunka?

– Minden klubnál más szokások vannak, mindenkinek megvannak azok a módszerei, amikben bízik. Az biztos, hogy itt a PMFC-nél minőségi munka folyik, lépésről lépésre fel van építve a felkészülés. Bevallom, pozitívan jöttem vissza. A szünet vége felé már hiányoztak is az edzések, ezért jó kedvvel szálltam be. Ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy az elvégzett munkának köszönhetően a tavaszi nyitányra mindenki a legjobbját fogja nyújtani.

via GIPHY

– A még részben alakulófélben lévő felkészülési programot böngészve van olyan edzőmeccs, amit kifejezetten vársz?

– Alapból várom már az előkészületi meccseket, közülük is legjobban talán a Paks ellenit, mert ott megmutathatjuk magunkat egy első osztályú csapat ellen. Ha minden igaz, akkor csak itthon játszunk majd, aminek több előnye is van. Egyrészt nem kell órákat utazással töltenünk, másrészt pedig végig a szurkolóink előtt mutathatjuk meg, hogy hol állunk éppen a felkészülésben. Remélem, a hideg idő nem rettenti el a drukkereket a meccsre járásban. Elképzelhető, hogy eleinte még nem leszünk annyira élesek, ugyanakkor nem szeretnénk senkinek sem csalódást okozni.

– A felvezetőben említettük, hogy a PMFC egyik nagy erőssége vagy. Vannak már céljaid, terveid a tavaszi szezonra?

– Nagyon szeretném, ha sikerülne a feljutás. Nincs könnyű dolgunk, de mindenki azért dolgozik, hogy ez sikerüljön. Ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor nem csak a mögöttünk lévő csapatok ellen, hanem a komoly riválisokkal vívott meccseken is jól kell szerepelnünk. Egyénileg pedig minél több mérkőzésen szeretnék játszani és gólokkal, vagy gólpasszokkal segíteni az együttest.

A ma 24. életévét betöltő Károly Bálintnak ezúton is nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram