U12: Komoly erőfelmérő

Múlt szombaton tizenkét csapatos nemzetközi utánpótlás megmérettetésen, a Bükön rendezett Kulcsár Ferenc Emléktornán vett részt az PMFC U12-es csapata. A sorsolás alapján a Pécs vélhetően a legnehezebb csoportban találta magát, ahonnan a hat együttes közül csak kettő juthatott tovább és küzdhetett a végső győzelemért.

2005-ös születésű játékosaink előtt sorra jöttek a nehezebbnél nehezebb akadályok, ugyanis a korosztály legjobb hazai és külföldi csapatai ellen játszottak. A piros-feketék a Videoton ellen kezdték csoportküzdelmeiket, de Harcos Viktor két gólja is kevésnek bizonyult a 3-2-re végződő meccsen.

Ezt követően a hazai szinten nagyon erős Ferencvárossal csaptak össze a mieink. A küzdelmes meccset a fővárosi zöld-fehérek csak nagy nehézségek árán nyerték meg 1-0-ra. Annak tükrében, hogy az emléktorna első helyén az FTC végzett, egyáltalán nem mondható rossznak a pályán mutatott teljesítmény.

A folytatásban a baranyaiak 3-1-re legyőzték az osztrák GAK Juniors-t, 1-1-es döntetlenre végeztek a házigazda Illés Akadémiával, a Győri ETO ellen pedig 4-0-s sikert arattak. Ezek során Élő Máté, Győri Bence, Hajnal Márk és Kelemen Alex egyszer-egyszer talált be, míg Csőkör Dániel és Harcos Viktor két gólt szerzett.

A PMFC U12-esei, akik erős ellenfelekkel tarkított csoportjukat a negyedik pozícióban zárták, végül a 7-8. helyért léptek pályára az Újpesti TE korosztályos csapata ellen. A mieinktől egyedül Élő Máté tudott eredményes lenni, míg a fővárosi lila-fehérek négyszer is bevették Winkler Attila kapuját a helyosztón, így a pécsieknek ezúttal meg kellett elégedniük a 8. helyezéssel.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram