Minden percet kiélvez

A 33 esztendős Krapecz Balázs élvezi a pályán töltött játékidőt, pedig a szezon előtt úgy állapodott meg vele a PMFC vezetőedzője, Márton Gábor, hogy akkor számítanak a rutinos belső védőre, hogyha sérülés miatt valaki kidől a sorból. Az elmúlt tizenegy fordulóban végig a pécsi védelem tengelyében kezdő, ezalatt ráadásul két gólt is szerző hátvédünk igyekszik továbbra is hozzátenni a csapat eredményességéhez.

– Minden pillanatát élvezem annak, amit a PMFC szerelésében a pályán tölthetek. Bevallom, gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy piros-feketében játszhatok. Ha nincs a klub visszasorolása, akkor valószínűleg sosem húzhattam volna magamra a pécsi mezt. Valahol persze szomorú a történet, de ezt a lehetőséget kellett megragadnom és remélem, a teljesítményemmel nem okozok csalódást a szakmai stábnak – mondta el Krapecz Balázs.

Gárdánk – a rutinos védőjátékossal a soraiban – szépen muzsikált az elmúlt három bajnokin. Gondolhatunk itt a Dunaújváros ellen itthon elért 5-1-re, az FTC II. vendégeként aratott 3-1-re, vagy a legutóbbi 3-0-s hazai győzelemre, aminek elszenvedője az örök rivális Komló volt. Krapecz Balázs szerint ez a sorozat azt bizonyítja, hogy sikerült kiegyenesednie a csapatnak.

Pmfc-Videoton MK-023

– Az eredmény mindig benne van a társaságban. Véleményem szerint a bajnokság egyik legjobb csapata a miénk, még ha nem is tudtuk ezt minden mérkőzésen bebizonyítani. Van még miben fejlődnünk, ám a tavasz első fordulóinak döcögős játékán átlendülve többnyire jól szerepeltünk, csak épp nem volt szerencsénk. A Dunaújváros ellen viszont már kifejezetten remekül futballozva nyertünk, míg a Fradi és a Komló ellen szintén sikeresen játszottunk – nyilatkozta középső védőnk.

Krapecz Balázs a múlt vasárnapi Komló elleni győztes rangadóval kapcsolatban hozzátette, meglátszott, hogy sok fiatal volt a kezdőnkben, akik ilyen volumenű mérkőzésen még nem vettek részt. Idő kellett nekik, amíg felvették a hangulatot, de szerinte a 3-0 szép eredmény egy ki-ki meccsen. A mecsekaljaiakra a folytatásban egy újabb megyei összecsapás vár, ahol a mieink ismét bebizonyítanák, hogy jobbak a Szentlőrincnél.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. A Szentlőrinc számára valószínűleg ez lesz a szezon egyik legfontosabb bajnoki. A játékosaik döntő hányada innen ment át, vagy itt nevelkedett Pécsett. Mindamellett, hogy baranyai rangadó, szeretnénk győzelemmel hazatérni. Más eredménnyel nem lennék elégedett. Amennyiben a saját játékunkra koncentrálunk, akkor nem lehet kérdés, hogy melyik lesz a jobb csapat – vélekedett zárásként Krapecz Balázs.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram