Gólokban nem akadt párunk

Szép eredményt ért el a PMFC labdarúgócsapata a harmadosztályú bajnokságban, ugyanis újoncként második helyen végzett Márton Gábor legénysége. Panaszra nem lehet ok, hiszen a piros-feketék rúgták a legtöbb gólt az NB III idei kiírásában. A Közép-csoportban ezüstérmes Károly Bálinték 92-ig jutottak, de itt kell megjegyezni, hogy ebből háromszor öngóllal segítettek a riválisok. Ezzel szemben nyugaton a feljutást ünneplő Győr csak 84-et, a keleti bajnok Kazincbarcika pedig 88 gólt rúgott.

Pmfc-Fc-Dabas_4-013

Szezon-visszatekintő sorozatunkban elsőként a mecsekaljaiak által bevitt találatokat vizsgáljuk, mégpedig úgy, hogy ezúttal is negyedórás periódusokra osztjuk a kilencven percet. Ebből kiderül, hogy az első tizenöt minutumban jobbára jól rajtolva, 5 esetben szereztünk vezetést. A 16-tól a 30. percig 18 alkalommal zörgettük meg az ellenfél hálóját. Az első félidő harmadik részében, a 31-től a 45. percig pedig 16 pécsi akció fejeződött be góllal. Az első játékrészek során tehát összesen 40-szer vágtuk be a labdát a hálóba.

A második félidőkben sikerült még ezt is felülmúlni, a pécsiek ugyanis félszáz góllal szórták meg ellenfelüket. Mindezt úgy, hogy a folytatást követően, a 46-tól a 60. perc között 13 esetben szomorították el vetélytársukat. A 61-75. játékperc közötti időben viszont már 17-szer mattoltak, végül a 76-90. perc között 20 ízben tréfálták meg ellenlábasukat. Ezeket mind összeadva tehát megkapjuk a már korábban említett 92 rúgott gólt, amiből 89 volt valamelyik pécsi játékoshoz köthető, míg háromszor a másik oldalról érkezett az öngól. Mindez persze nem csorbítja a piros-feketék érdemeit.

Pmfc-Fc-Dabas_4-046

A gólgyártásban a 24 esztendős Károly Bálint végzett az élen. A szélső nyáron próbajátékosként érkezett a Stadion utcába, tavaszra azonban már szárnyalt. A szezon során várakozáson felül teljesített, 25 találatával elnyerte a csoport gólkirályi címét. Rajta kívül Koller Krisztián végzett előkelő helyen, aki 20 góljával végül 5. lett ebben a kategóriában. A pécsiek házi góllövőlistáján harmadik helyen záró Kónya Dávid 12-ször tudott eredményes lenni. Hogy ezt a teljesítményt sikerül-e túlszárnyalni, arra majd az augusztus 12-én kezdődő új szezonban kaphatunk választ.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram