Meccstörténelem: PMFC – Kozármisleny

Felidézzük a 2007/08-as, valamint a 2008/09-es szezonban egymás elleni vívott NB II-es baranyai összecsapásokat – 1. rész.

Nem először, de talán nem is utoljára keresztezik egymás útjait a PMFC és a Kozármisleny, ám a felek még sosem csaptak össze a harmadik vonalban. Az eddigi találkozókat kizárólag egy osztállyal feljebb, az NB II-ben, illetve a kupában vívták meg. Az összesített mérleg a pécsieknek kedvez, akik öt győzelem és két döntetlen ellenében csupán egyszer kaptak ki a kék-fehérektől.

Az első Pécs-Kozármisleny mérkőzésre 2007. nyarának végén került sor a Stadion utcában. Persze ehhez az is kellett, hogy az előző idényben a piros-feketék kiessenek az NB I-ből, míg a vendégek történetük során először nyerjék meg az NB III-at. Az újmecsekaljai lelátón közel kétezer néző előtt a mieinknek sikerült kicsikarniuk a győzelmet, mégpedig Kulcsár Árpád büntetőjével, 1-0.

PMFC: Hamar – Sipos, Szabados, Mile, Tóth – Wittrédi (Kalmár, 73.), Lantos, Gulyás, Kulcsár – Bozori, Lengyel. Edző: Kis Károly.

Kozármisleny: Antal – Suba, Éles, Finta, Tasselmayer – Hergendőder (Both, 67.), Morvai, Kutyáncsánin, Tóth Z. – Varga B. (Fabijancic, 46.) – Lauer. Edző: Bene Ferenc.


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

2008. márciusában a barátságtalan időjárás ellenére szépszámú nézőközönség látogatott ki Kozármislenybe. Az ekkor már Nagy Tamás irányította pécsiek az első félidő végén Szabados József közeli találatával ragadták magukhoz az előnyt, ám a mérkőzésé vége felé járva egy megismételt szabadrúgás alkalmából Tóth Zoltán a kapu jobb felső sarkába bombázott. Az izgalmas hajrá ellenére maradt az 1-1.

Kozármisleny: Antal (Helesfay, 13.) – Suba, Finta, Éles, Tóth I. – Nagy J., Tóth Z. – Hergenrőder, Laki, Kutyáncsánin (73.) – Horváth P. (Lauer, 46.). Edző: Bene Ferenc.

PMFC: Farkas – Simonfalvi, Lantos, Szabados, Kulcsár – Sipos, Fónai, Gulyás (Németh Zsolt, 88.) – Bozori (Wittrédi, 57.), Lengyel, Lovrencsics. Edző: Nagy Tamás.


Mivel csupán a harmadik helyen zárta a 2007/08-as idényt a PMFC, a következő szezonban is összetalálkoztak a felek. A harmadik egymás elleni rangadón a mecsekaljaiak meglehetősen könnyed sikert arattak a több mint kétezer kilátogató legnagyobb örömére. 2008. augusztusán együttesünk első gólját Szalai Tamás szerezte, rajta kívül még Kulcsár Árpád volt eredményes büntetőből, 2-0.

PMFC: Herbert – Sipos, Finta, Szabados, Kulcsár – Berdó (Törtei, 77.), Szalai, Lantos, Nagy O. – Fónai (Koplárovics, 89.), Lovrencsics (Szabó N., 67.). Edző: Nagy Tamás.

Kozármisleny: Antal – Suba, Éles, Dienes, Tasselmájer – Hergenröder (Laki, 77.), Horváth A., Tóth Z., Kanizsai (Kutyáncsánin, 63.) – Lauer, Kresz (Molnár, 60.). Edző: ifj. Mihalecz István.


Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

Fénykép: Laufer László/Dunántúli Napló

A 2009-es tavaszi „visszavágón” ismét a pécsiek diadalmaskodhattak. Az 50. percben egy bal oldali beívelés után Wittrédi Dávid bombázott nagy erővel a hazaiak kapujába. Aztán a 81. percben a csereként beállt Lovrencsics Gergő döntötte el a három pont sorsát. Aki mintegy 15 méterről, a védők mögül takarásból vette célba a Kozármisleny kapujának bal alsó sarkát, lövése végül a hálóban kötött ki, 0-2.

Kozármisleny: Antal – Medgyesi (Weigerding 72.), Finta, Éles, Kanizsai – Dienes – Bartha (László Cs. 83.), Horváth A., Tóth Z., Kutyáncsánin (Kresz 53.) – Laki. Edző: ifjabb Mihalecz István.

PMFC: Herbert – Nagy J., Lantos, Szabados, Présinger – Berdó (Nagy O. 46.), Sipos, Schrancz, Wittrédi – Horváth Zs. (Lovrencsics 76.), Koplárovics (Fónai 86.). Edző: Róth Antal.


Folytatás hamarosan…

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram