Meccstörténelem: Dabas – Pécs

A PMFC másodjára látogat a Pest megyei csapathoz, ahol tavalyi mérkőzésünket komoly küzdelem árán meg tudtuk nyerni.

Márton Gábor vezette labdarúgócsapatunk az NB III Közép-csoport 14. fordulójának záró mérkőzésén az FC Dabas otthonába látogat. A két klub történelmi múltját az 1950-es évekig visszanézve kiderül, a Pest megyei városban bajnoki mérkőzés alkalmából csupán egyszer találkoztak egymással a felek. Erre a harmadosztályú találkozóra jó emlékekkel gondolhatunk vissza, tavaly november 20-án sikerült három ponttal a zsebben elhagyni Dabast.


FC Dabas: Scheilinger – Zsolnai (Hollauer, 62.), Kállai, Eördögh, Dobó (Huller, a szünetben) – Dabasi, Karacs (Sárközi, 74.), Surányi, Komoróczi – Domonyi, Tóth M. Vezetőedző: Erős Károly.

PMFC: Gábor – Kónya K., Fellai, Krapecz, Varga – Koller, Turi – Kónya D., Bata (Hleba, 65.), Károly – Bodor (Takács, 75.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Pedig a pécsieknek alaposan meg kellett küzdeniük a sikerért, ami nem hullott csak úgy az ölükbe. A találkozó vendéglehetőségekkel kezdődött, de a szívósan védekező hazaiak állták a sarat. A PMFC végig dominált az első félidőben, s többször volt esélye a gólszerzésre, ám lehetőségeinkkel nem tudtunk élni, így maradt a 0-0. A fordulást követően nem változott a meccs képe, a végül győzelmet jelentő egyetlen találatot a 82. percben szerezték meg a fekete mezes mecsekaljaiak.

A hosszabbításban aztán végleg lezárhatta volna a mérkőzést együttesünk. A 91. percben a hazaiak mindent egy lapra feltéve előrejöttek egy pontrúgáshoz, a kapuson kívül csak egy védő nem ment fel fejelni. A kivágott labdára a felezővonaltól Kónya Dávid startolt rá. Szélsőnk a tizenhatos előterében visszafelé cselezett és az üresen érkező Koller Krisztián elé passzolt, játékosunk azonban kihagyta a szinte kihagyhatatlant. A mieink azonban így is megszerezték a három pontot és ez volt a lényeg!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram