A saját játékunkra kell törekednünk!

Szezonbeli kilencedik bajnoki gólját szerezte a Budapest Honvéd-MFA II. ellen Wittrédi Dávid, aki ezzel élre állt a PMFC házi góllövőlistáján. Támadónk elismerte, régóta eszköztárukban szerepelt már ez a szabadrúgás figura, amelyből ezúttal sikerült betalálnia a kispestiek hálójába.

– Begyakorolt variáció volt, pont a mérkőzés előtti egyik tréningen próbáltuk ki – mondta Wittrédi Dávid. – Már ősszel is terveztünk egy hasonló figurát, de sajnos akkor nem tudtuk megvalósítani. Nem úgy, mint most, amikor elsőre összejött. Pont jókor rúgtuk a második gólunkat, amivel némileg megnyugodhattuk, aztán a végén jól is jött, mert kicsit szorossá vált az utolsó tíz perc.

@wittredidavid gólja a Budapest Honvéd-MFA II. ellen 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen. #pmfc #honved #wittredidavid #gol

PMFC hivatalos (@pecsimfc) által megosztott bejegyzés,

Focistánk sokkal könnyebb mérkőzésre számított, de ezúttal is beigazolódni látszott az a felvetés, miszerint az első bajnoki mindig nagyon nehéz. A csapat szinte az utolsó pillanatig műfüvön edzett, így nem volt egyszerű az átállás. Emiatt az első félidőben lassúnak érezte a saját, illetve a csapat játékát is. Aztán a szünet után varázsütésszerűen felgyorsultak a pécsiek.

Remélhetőleg a lendület kitart a továbbiakban is, hiszen a PMFC-re egy ízig-vérig rangadó vár az NB III Közép-csoport 19. fordulójában. A piros-feketék március 17-én, szombaton 15:00 órakor a listavezető Duna Aszfalt TVSE gárdáját fogadják hazai környezetben, a Stadion utcában. Wittrédi Dávid szerint a csapatnak a saját játékára kell koncentrálnia és akkor nem lehet gond a remélt győzelmet illetően.

– A hét elejétől kezdve már csak a Tiszakécske elleni hazai mérkőzés jár a fejünkben. Láttuk a kozármislenyi mérkőzésüket, magyar harmadosztályról beszélve nem tartom verhetetlen csapatnak a Bács-Kiskun megyeieket sem. Törekednünk kell a saját játékunkra, ezen felül meg kell mutatnunk, hogy milyen erősek vagyunk a pályán. Szerintem nem lesz gond – vélekedett Wittrédi Dávid.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram