Kapusunkat ledöbbentette a határozat

Sólyom Csaba elismeri az általa elkövetett szabálytalanságot, ám mivel nem okozott komoly sérülést, nem ért egyet a rá kirótt súlyos ítélettel.

Mindkét együttesben tíz-tíz játékossal a pályán fejeződött be múlt vasárnap a Hódmezővásárhelyi FC – PMFC NB III-as mérkőzés, amelyet a pécsiek végül 3-0-ra nyertek meg. Hazai oldalról Bartyik Viktort második sárga lapja után állították ki, míg a piros-feketék közül Sólyom Csaba megkésett szerelésével buktatta az ellenfél egyik játékosát, amiért Szommer Attila játékvezető egyből piros lappal az öltözőbe küldte a mecsekaljai kapust.

Mondhatni derült égből villámcsapásként érkezett kedden az ítélet, miszerint az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) április 24-ei ülésén hozott határozata értelmében Sólyom Csaba, a PMFC kapusa három soron következő felnőtt férfi bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellenfelét megrúgta, aki sérülést szenvedett, és emiatt le kellett cserélni.

Pmfc -9

– A szabálytalanság nem vitatható, de ledöbbentem a hír hallatán, miszerint három mérkőzésre szóló eltiltást kaptam – így Sólyom Csaba. – Nem követtem el semmilyen durvaságot, nem köptem le senkit, nem fejeltem le senkit és még csak törlesztésről sem beszélhetünk. Mindketten a labdára mentünk. Sajnálom, hogy lecserélték, természetesen elnézést kértem tőle a meccs után. Úgy tudom, nem súlyos a sérülése és remélem, játszani tud a hétvégén.

A hódmezővásárhelyi találkozón végül kényszerű okokból Beke Péter hagyta el a játékteret és Somogyi Máté állt be a pécsiek gólvonalára, akinek ebben a szezonban ez volt az első pályára lépése a felnőttek között. Az ifjú hálóőrnek sok védeni valója ugyan nem akadt a hátralévő időben, de mindezek során magabiztosságról tett tanúbizonyságot. Sólyom Csaba szerint kapuskollégája jól szerepelt, szép jövő előtt áll.

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram