Ragyogó második félidővel nyertünk

Az NB III Közép-csoport 26. fordulójának szombati játéknapján a megyei rivális, a legutóbbi öt bajnokiját zsinórban megnyerő Szentlőrinc SE otthonába látogatott a bajnokaspiráns PMFC. A két baranyai gárda rangadóján közel teltház előtt léptek pályára a csapatok, így aztán remek hangulat uralkodott a lőrinci sporttelepen. A kilátogatók látványos csatának lehettek szemtanúi.

A mecsekaljaiak rögtön ráerőltették játékukat Turi Zsolt hazai együttesére, tíz perc elteltével előbb Beke Péter, majd Nagy József rúgott távolról kapura. A remek iramú összecsapás 18. minutumában Károly Bálint húzott be középre, majd egy kötényt kiosztva kapura tört, de Pacéka Norbert remek ütemben érkezett ki a gólvonalról és hatalmast mentett a ziccerbe kerülő pécsi támadó elől.

A piros-feketék aztán a 35. percben megszerezték a vezetést. Kónya Dávid tört be a tizenhatosra jobbról, védője csak szabálytalanul, hátulról lerántva tudta megállítani a támadót, amiért Kovács Gábor Péter rögvest a tizenegyespontra mutatott. A jogosan megítélt büntetőt Koller Krisztián higgadtan a bal alsó sarokba rúgta, 0-1! Ám még a szünet előtt egyenlíteni tudott a Szentlőrinc. A 39. percben Tihanyi Olivér jobboldali beadását Mayer Milán csúsztatta a hosszú alsóba, 1-1.

A második félidő elején ismét megszerezhette volna az előnyt a vendéggárda, csakhogy Károly Bálint jó helyről elvégzett szabadrúgását Pacéka Norbert tolta ki nagy bravúrral a keresztléc alól. Nem sokkal utána ismét a hazai hálóőrt ölelgethették, hiszen Puskás Gábor csúsztatta kapura a labdát, a szentlőrinci portás pedig reflexszerűen belekapott, szerencséjére, így védett hatalmasat.

Ami késett, nem múlott, ugyanis az 52. minutumban már a hazai hálóban kötött ki a játékszer. Egy szépen beívelt szögletet követően Gajág Gergő csúsztatta a labdát a hosszú alsóba, 1-2! A pécsiek jó játéka ezután sem hagyott alább, olyannyira, hogy a 67. minutumban tovább növelték előnyüket. A korábban csereként beállt Mojzer György gyakorlatilag első labdaérintésből gólt szerzett közelről, 1-3!

Nem sokkal később végérvényesen eldőlt a három pont sorsa, a 74. percben Pacéka Norbert rossz ütemben csúszott rá Koller Krisztiánra, amiért ismét büntetőrúgás következett a pécsiek javára. A labda mögé ezúttal is Koller Krisztián állt, s nem hibázott másodjára sem, ezúttal a háló jobb felébe rúgta a labdát, 1-4! A 79. percben aztán hazai részről Vajda Roland találatával alakult ki a 2-4-es végeredmény.

A PMFC győzelme a második félidei fölénynek köszönhetően nem forgott veszélyben, Márton Gábor tanítványai a sikeresen megvívott baranyai rangadó lefújását követően közösen ünnepeltek a szurkolókkal. A mecsekaljaiak ráadásul négy fordulóval a vége előtt továbbra is vezetik a bajnokságot. A csapat legközelebb a Mórahalom VSE együttesét látja vendégül május 12-én, szombaton 17:00 órakor a Stadion utcában.


NB III Közép-csoport, 26. forduló
Szentlőrinc SE Sporttelep, 800 néző. Vezette: Kovács Gábor Péter.
Szentlőrinc SE – PMFC 2-4 (1-1)
Gsz: Mayer (39.), Vajda (79.), ill. Koller (35., 74. – mindkettőt büntetőből), Gajág (52.), Mojzer (67.).
Sárga lap: Tihanyi (36.), Hampuk (49.), ill. Koller (57.)

Szentlőrinc SE: Pacéka – Németh, Nagy R., Dudás, Fenyvesi – Keresztes, Hampuk, Temesvári (Berdó, 70.) – Mayer (Vajda, 75.), Pergel (Tóth A., 74.), Tihanyi. Vezetőedző: Turi Zsolt.

PMFC: Somogyi – Kónya K., Puskás, Gajág, Erdős – Horváth, Nagy J. (Wittrédi, 84.) – Károly (Bata, 89.), Koller, Beke (Mojzer, 65.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram