U9

Rangos nemzetközi tornát nyert az U9

A Koleszár Viktor és Szakály Bálint trenírozta PMFC U9-es labdarúgócsapata múlt vasárnap részt vett az V. Albert Flórián Kupán. A színvonalas, összesen tizenhat együttest felvonultató nemzetközi utánpótlás tornát a házigazda FTC népligeti sportközpontjában rendezték meg nagy sikerrel és elégedettséggel.

A 2009-es születésűeknek szóló megmérettetésen a pécsiek mellett a házigazda FTC két csapattal indult, rajtuk kívül a hazai mezőnyt az Újpest, a Videoton, a Sopron, a ZTE, a Honvéd, a Győr, a Dalnoki Akadémia, a DVTK, az úgynevezett Régió válogatottja, valamint a Szombathely gárdája képviselte.

Jó nevű, határon túli – romániai, szlovákiai és szerbiai – ellenfelekből sem volt hiány, hiszen elfogadta a meghívást a tornára a kolozsvári FC CFR 1907 korosztályos alakulata mellett a pozsonyi SK Slovan, valamint a délvidéki TSC LK Topolya is.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a torna délelőtt csoportmérkőzésekkel indult, amelyet a pécsieknek magabiztosan, jó játékkal sikerült megnyerniük. A piros-feketék kezdésként 1-1-re végeztek a Slovan ellen, majd 4-0-ra legyőzték a Dalnoki Akadémiát, végül 7-0-s kiütést értek el a Régió válogatottja ellen.

31949049_2014951881879457_613960777484730368_n

A vasárnap délutáni egyenes kieséses szakaszban már inkább a küzdelem dominált. A baranyaiak a négy közé jutásért vívott harc során a rendes játékidőben 1-1-et játszottak a ZTE ellen. Ezek után büntetőpárbaj következett, amelyet a PMFC nyert meg, s végül 3-2-s összesítéssel bejutottak az elődöntőbe, ahol pedig a Győrt verték 2-0-ra.

A döntőben az esélyesebb Videoton ellen az első percekben kapott szerencsétlen gól után fel tudtak állni a fiúk és az egyenlítés után akár meg is nyerhették volna a mérkőzést. A büntetőpárbajban – akár csak a ZTE ellen – nagyon magabiztosan voltak a pécsiek és Tóth Kolos sikeres hárítása után Koleszár Barnabás berúgta a tornagyőzelemért járó büntetőt!

– Gratulálok a csapatnak! Sok nehézségünk volt a nap folyamán, de mindig volt olyan játékos, aki átlendítette az együttest a nehézségeken. A srácok a végén megérdemelten kaptak a többi csapattól és a nézőktől vastapsot – mondta Koleszár Viktor, a PMFC U9-es gárdájának edzője.

Az V. Albert Flórián Kupán, aranyérmes helyen végző pécsi csapat névsora: Herke Milán, Kilvinger Levente, Koleszár Barnabás, Kulcsár Marcell, Magyar Marcell, Tímár Dávid, Tóth Kolos, Tóth Miklós, Ungvári Máté. Edzők: Szakály Bálint, Koleszár Viktor.

Gratulálunk! Ez a Munkás!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram