1,5 millió forint és 1 zártkapus meccs

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) május 31-i ülésén ügyünkben az alábbi határozatot hozta.

„- A FEB a Pécs–Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset, mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak súlyos rendzavarásáért 1.500.000,- Ft forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet jelenleg NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő felnőtt csapata 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását.”

Az mlsz.hu-n egy további hír is foglalkozik velünk:

„A múlt hétvégén lejátszott PMFC–FC Dabas összecsapás minden más híresztelésekkel ellentétben gólnélküli döntetlennel ért véget. A hazai klub vezetése az NB III-as bajnoki mérkőzést követően közleményt adott ki, melyben – a szervezői hiányosságok elismerése mellett – a végeredmény módosítását kérte az MLSZ-től, hivatkozva arra, hogy megítélése szerint a mérkőzés vége előtt a játékvezető tévesen ítélt meg egy leshelyzetet.

A PMFC közleményéből is egyértelműen kiderül, hogy az esetleges, valójában a felvételek alapján nem igazolható játékvezetői tévedés nem lehet alapja óvásnak.

A végeredmény módosításának vagy az újrajátszásnak semmiféle alapja nincsen, a hazai és a nemzetközi gyakorlat is határozottan tiltja a pályán kialakult végeredmény módosítását. Ennek megfelelően a pécsi klub erre vonatkozó felülvizsgálati kérelmét az MLSZ versenybizottsága érdemben nem tárgyalta, és az eredeti végeredményt érvényben hagyta.”

Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram