Szép dolgokat láthattunk a PMFC-től

Labdarúgócsapatunk 4-0-ra győzött a Bólyi SE elleni hazai felkészülési mérkőzésen.

Szerdán lejátszotta második edzőmeccsét a Sárai György szakmai irányítása alatt újjáformálódó PMFC NB III-as labdarúgócsapata, amely szépszámú hazai közönsége előtt fogadta a megye I-es Bólyi SE alakulatát a Stadion utcában. A tiszta pirosban pályára lépő pécsiek már a 3. percben megszerezték a vezetést, miután Koller Krisztián értékesített egy jogosan megítélt büntetőt, 1-0.

A magabiztosan játszó hazaiak ezt követően is egymás után vezettek szép támadásokat, mígnem a 31. percben Kálmán Szilárd találatával növelték előnyüket, 2-0. Pár minutummal később ismét a bólyiak hálójában kötött ki a játékszer, Kiss Krisztián közeli lövése nyomán a vendégkapus kezei között suhant át a labda, egyenesen a gólvonalon túlra, 3-0.

A második játékrészben teljesen új összeállításban álltak fel a házigazdák, akik folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégeket. Az 58. percben a negyedik gólt szerző Kesztyűs Mátét ölelték magukhoz a játszótársak, s mint később kiderült, több találat már nem esett a felkészülési mérkőzésen. Mindez lehetett volna másképp is, csakhogy a bólyiak cserekapusa legalább öt ízben óriási bravúrral védett. A PMFC következő mérkőzésére szombaton kerül sor a Dunaújváros elleni bajnoki nyitányon.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, PMFC Stadion, 250 néző. Vezette: Horváth.
PMFC – Bólyi SE 4-0 (3-0)
Gsz: Koller, Kálmán Sz., Kiss K., Kesztyűs.

PMFC, 1. félidő: Somogyi – Pinczés, Juhász, Banjac, Valkovszki – Szellák, Koller – Kálmán, Jerkovics, Fujsz – Kiss K. Vezetőedző: Sárai György.

PMFC, 2. félidő: Kovács – Németh, Tóth, Győrffy (Keresztes, 70.), Hanol – Kovács, Dalipi (Varró, 63.) – Pál, Péter, Kesztyűs – Reicherd. Vezetőedző: Sárai György.


– Azzal a céllal játszottuk ezt a mérkőzést, hogy a nálunk próbázókat mérkőzéskörülmények között is megtekintsük, illetve a már meglévő focistákat szerettük volna egy csapatba állítani, készülvén a hétvégi Dunaújváros elleni bajnokira – így Sárai György. – Bízunk benne, hogy a számunkra jó benyomást keltő játékosakkal megtudunk egyezni és a hétvégi találkozón már csapatba tudjuk őket állítani. Köszönjük, hogy a szurkolók szép számmal kilátogattak és jelenlétükkel megtisztelték formálódó csapatunkat – tette hozzá a PMFC vezetőedzője.

Fénykép: bama.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram