Fontos győzelmet arattunk

c661803ecc758642e53480164b801f04657e2c6c

Labdarúgócsapatunk a hosszabbításban szerzett góllal aratott 2-1-es győzelmet az Iváncsa KSE vendégeként.

Az NB III Közép-csoportjának 3. fordulójának szombati játéknapán az addig még pont nélkül álló PMFC a tavalyi bronzérmes Iváncsa KSE otthonába látogatott. A Sárai György vezette mecsekaljaiak nem esélytelenül utaztak el a Fejér megyei gárda otthonába, hiszen a pécsiek korábbi mérkőzéseiben is bőven benne volt a pontszerzés lehetősége. S, mint utólag kiderült, ezúttal nagy csatában sikerült megerezniük szezonbeli első győzelmüket Koller Krisztiánéknak.

A nagy melegben kezdődő összecsapás elején a piros-feketék igyekeztek támadólag fellépni, ám különösebben nem tudtak veszélyt jelenteni a hazai kapura. Ellenben Domján Attila legénysége első igazán komoly helyzetéből megszerezte a vezetést. A 15. percben Büki Baltazár jobbról, élesen középre lőtt labdájába Balogh László fejelt bele, fejesébe Somogyi Máté csak beleütni tudott, a labda pedig a kapu felső sarkában kötött ki, 1-0.

Ezek után a házigazdák közel álltak a második gól megszerzéséhez, ez azonban szerencsére nem valósult meg. Az első játékrészben összességében nagy küzdelme folyt a pályán, újabb találat viszont csak a második félidő elején esett. Nem is akármilyen találatnak lehettek szemtanúi a kilátogató, valamint a csapatunkat elkísérő szurkolók. Az 50. percben Kesztyűs Máté kapott egy remek labdát a tizenhatoson belül, amivel jobbról befelé húzott, és ballal kapufa érintésével védhetetlenül a hosszú sarokba lőtt, 1-1.

A PMFC az egyenlítés után ment előre a győzelemért, komoly gólszerzési lehetősége Koller Krisztiánnak adódott a 73. minutumban. Csapatkapitányunk egy pontos kiugratás túljutott Dániel Csaba kapuson is, viszont rosszul helyezett lövése nagyjából az ötös sarkáról csak az oldalhálóban kötött ki. Ekkor úgy tűnt, a piros-feketék meccslabdát rontottak, de szerencsére másként alakult a találkozó végeredménye. Sokan már elkönyvelték a pontosztozkodást, de a hajrá tartogatott izgalmakat.

Kezdve azzal, hogy a ráadás elején Cseszneki Richárd balról, élesen belőtt szabadrúgása után megszerezhette volna a vezetést a hazai csapat, azonban Berényi Balázs csúsztatása elsuhant a kapufa és a berobbanó támadók előtt. Eközben együttesünk kihasználta utolsó cseréjét is a 90. percben, sérülés miatt Valkovszki Péter helyett Kiss Krisztián állt be, aki nyerőcserének bizonyult, hiszen góljával eldöntötte a három pont sorsát.

A 95. minutumban egy labdavesztést követően Kálmán Szilárd passzából Koller Krisztiánhoz került a labda, aki remekül indította a középen kilépő Kiss Krisztiánt, 18 esztendős játékosunk pedig Dániel Csabával szemben állva higgadtan a kapuba helyezett, 1-2. Újabb középkezdésre már nem maradt idő, Zám Zsolt játékvezető sípszavát követően minden pécsi játékos, valamint a szakmai stáb tagjai is egymásra ugorva közösen ünnepelték szezonbeli első győzelmüket.

A PMFC legközelebb hazai környezetben lép pályára. A Sárai György irányította piros-feketék augusztus 25-én, szombaton 17:00 órakor a SZEOL SC gárdáját látják vendégül a Stadion utcában. A szurkolói bérletárusítás augusztus 21-én indul a Stadion utcai klubház emeleti bérletpénztárában. Nyitva tartás hétköznaponként 8:00 órától 17:00 óráig. A bérleteket változatlan áron, 5 000 Ft-ért árusítjuk, amiért 14 bajnoki mérkőzést, illetve valamennyi Magyar Kupa-találkozónkat meg lehet tekinteni a PMFC Stadionban.


NB III Közép-csoport, 3. forduló
Iváncsa, Iváncsa Sportpálya, 300 néző. Vezette: Zám Zsolt.
Iváncsa KSE – PMFC 1-2 (1-0)
Gsz.: Balogh (15.), ill. Kesztyűs (50.), Kiss (90.)
Sárga lap: Madarász (31.), Balogh (71.), Kertai (76.), ill. Szellák (94.)

Iváncsa KSE: Dániel – Varga B., Aradi, Kertai, Madarász – Pribék, Büki (Berényi, 80.), Cseszneki, Folmer (Majláth, 67.), Szántó G. (Szauter, 56.) – Balogh. Vezetőedző: Domján Attila.

PMFC: Somogyi – Juhász, Pinczés, Szellák, Koller, Fujsz (Varró, 93.), Varga, Valkovszki (Kiss, 90.), Erdős, Péter (Kálmán, 39.), Kesztyűs. Vezetőedző: Sárai György.


 

Facebook Comments

OLVASTA MÁR?

Öregfiúk-026

Öregfiúk-bajnokság: vesztes rangadó

Meglepetésre elbukta a Kozármisleny SE elleni múlt szombati rangadóját a PMFC a Baranya megyei I. osztály öregfiúk-bajnokság rájátszásának 3. fordulójában. A kozármislenyi műfüves pályán lejátszott ...