Pontszerzés a listavezető ellen

A PMFC remekül helytállt az első helyezett SZEOL SC elleni gól nélküli döntetlennel záruló rangadón.

Az NB III Közép-csoport 4. fordulójának szombat délutáni rangadóján a játéknap előtt a 10. helyen álló PMFC az addig egyedüliként százszázalékos, egyúttal éllovas pozíciót elfoglaló SZEOL SC gárdáját látta vendégül a Stadion utcában. A szépszámú hazai közönség előtt pályára lépő pécsiek igyekeztek rögtön a találkozó elején letámadni ellenlábasukat, akik ellen egy pillanatig sem játszottak alárendelt szerepet. Ennek pedig leginkább a kilátogató drukkerek örülhettek a legjobban, hiszen küzdelmes ütközetnek lehettek szemtanúi.

Sárai György tanítványai óriási csatára kényszerítették a szegedieket, akik negyedóra után ugyan betaláltak a piros-feketék hálójába, ám les miatt nem adták meg a találatot. A vendégek részéről leginkább Horváth Péter volt aktív, aki távoli lövésekkel próbálkozott veszélyeztetni. Kicsivel később viszont már a vizitálók kapuja előtt zajlottak az események. A 33. percben egy szép támadás végén Fujsz Richárd lőtt 18-ről, a labda azonban megpattant egy védő lábán, de Leindler Domonkos kapusnak így is nagyot kellett nyújtóznia, hogy a játékszert szögletre mentse ki.

Rögvest utána ismét a SZEOL SC portája előtt láthattunk egy újabb hazai helyzetet, ezúttal egy beadást követően Erdős Gábor csúsztatott nem sokkal kapu mellé. A mecsekaljaiak a félidő végéhez közeledve tovább próbálkoztak az előny megszerzésére, az első játékrész ugyanakkor gólnélküli döntetlennel ért véget. A második félidő nagyon paprikás hangulatban zajlott, sok volt a kemény fault, a kakaskodás. Kovács J. Zoltán játékvezető azonban kézben tartotta az irányítást, s ha kellett, sárga lappal fegyelmezte a játékosokat.

Küzdelemben tehát nem volt hiány a folytatásban sem, a percek múlásával mindkét fél igyekezett cserékkel lendíteni csapata játékán, akadtak helyzetek mindkét oldalon, gól azonban nem született a mérkőzés során, így aztán megosztoztak a pontokon a csapatok. Az eredménnyel végül a PMFC lehetett elégedettebb, hiszen mindenben felvették a kesztyűt a listavezető SZEOL SC ellen és bebizonyították, hogy szervezetten, küzdeni akarással bárkit képesek megizzasztani. Sárai György alakulata legközelebb a Budapest Honvéd MFA II. vendégeként bizonyíthat.


NB III Közép-csoport, 4. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán.
PMFC – SZEOL SC 0-0 (0-0)
Sárga lap: Koller (58.), Varga (80.), ill. Kéri (28.), Lévai (55.), Ondrejó (75.), Gajág (88.)

PMFC: Somogyi – Erdős, Pinczés, Juhász, Varga – Szellák, Koller – Kesztyűs, Kiss (Keresztes, 80.), Kálmán (Péter, 67.) – Fujsz. Vezetőedző: Sárai György.

SZEOL SC: Leindler – Kéri (Gajág, 65.), Rácz, Gál, Grünvald – Lévai, Ondrejó, Kozics, Horváth P. (Tomisics, 87.), Beretka – Péter (Göncző, 76.). Vezetőedző: Siha Zsolt.


Fénykép: Kurdi József/pmfc.hu

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram