Kulcsjátékosok nélkül az utolsó bajnokin

Több meghatározó játékosára sem számíthat a PMFC vezetőedzője, Vas László, aki a Dunaújváros ellen várhatóan újra játéklehetőséget ad az U19-es focistáknak.

November 25-én, vasárnap 13:00 órakor játssza hazai szezonzáró bajnoki mérkőzését a PMFC, amely az NB III Közép-csoport tavaszról előrehozott 16. fordulójában a Dunaújváros csapatát látja vendégül a Stadion utcában. Vas László, a mecsekaljaiak vezetőedzője nincs könnyű helyzetben a hétvégi kezdőcsapat összeállítását illetően, a tréner ugyanis több meghatározó játékosát kénytelen nélkülözni az éved utolsó összecsapásán.

A pécsi védelemből továbbra is hiányzik Banjac Nikola, aki korábban térdműtéten esett át, illetve szalagszakadás miatt Kiss Krisztián sem áll bevethető állapotban. Miként Jerkovic Marko, Kesztyűs Máté és Valkovszki Péter sem játékra kész, ők ugyan a kerettel dolgoznak, de mindegyikőjük könnyített munkát végez. Utóbbi hármasból Kesztyűs Máté talán leülhet vasárnap a kispadra, de még ez is kérdéses.

Kálmán Szilárd és Szellák Soma a legutóbbi fordulóban egyaránt begyűjtötte ötödik sárga lapos figyelmeztetését, emiatt a két meghatározó középpályás úgyszintén csak a lelátóról figyelheti a Dunaújváros elleni összecsapást. Kettejük közül Kálmán Szilárd kiesése érintheti érzékenyebben a piros-feketéket, a négy gólnál járó huszonegy esztendős játékos legutóbb győztes gólpasszt adott a Kozármisleny elleni rangadón.

Helyüket a folyamatos kettős terhelés alatt álló U19-es focisták pótolhatják. Az ifjú pécsiek közül többen is bemutatkoztak már az elmúlt bajnoki fordulók során a felnőttek között, így a pécsi publikum már megismerkedhetett Gellén Dávid, Keresztes Barna, Csernik Zsombor, Széles Bence, Pataki Ákos, Bischoff Marcell, Katona Levente, vagy nem utolsósorban Kovács Benedek nevével és játékával is.

A felnőtt együttes vezetőedzője nem szeretne gondok mögé bújni. Olyannyira, hogy Vas László meggyőződése, aki lehetőséget kap majd a pályán, az minden tőle telhetőt megtesz a győzelem érdekében. A pécsiek feltett szándéka folytatni a megkezdett eredményes szereplést, a pontok itthon tartásával zsinórban harmadik győzelemét aratná a mecsekaljai gárda. Bár a Dunaújváros a bajnoki táblázat 4. helyén áll, nem lehetetlen a feladat.

A Lőrincz Emil vezette Fejér megyei alakulat a szezonban eddig lejátszott tizenöt bajnoki mérkőzéséből hetet zárt sikerrel, az újvárosiak négyszer megosztoztak a pontokon aktuális ellenlábasukkal, négy esetben viszont vereséget szenvedtek. A piros mezesek összesen tizenhat gólt rúgtak és tízet kaptak. Idegenben négy győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlegük, tíz-hatos gólkülönbséggel. Legutóbb Makón nyertek 1-0-ra.

A november 25-én, vasárnap 13:00-kor kezdődő PMFC–Dunaújváros mérkőzésre érvényes belépőket keresse majd a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve a Szigeti útnál a 4-es és 5-ös hazai pénztárban. Belépéshez a B-közép szektorba a 3-as, az északi ülőszektorba az 5-ös kapukat javasoljuk. A belépők ára egységesen 500 Forint, 14 év alatt és 65 éves kor felett ingyenesen tekinthető meg az összecsapás. A találkozót élő, szöveges formában közvetítjük a pmfc.hu-n!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram