Nagyarányú győzelem az első edzőmeccsen

A PMFC NB III-as labdarúgócsapata 6-0-ra nyerte meg a Majosi SE elleni első téli felkészülési találkozóját.

Kemény hét áll a PMFC NB III-as labdarúgócsapata mögött, amely szombat délelőtt a Tolna megyei I. osztály 5. helyén telelő Majosi SE gárdája ellen játszotta le idei első felkészülési mérkőzését. Vas László, a pécsiek vezetőedzője kisebb sérülés miatt nem számíthatott Danijel Romic, valamint Bischoff Marcell játékára, míg Erdős Gábor edzői tanulmányai okán maradt igazoltan távol. A három jelenlegi próbázó közül ketten, Futó Zsombor és Geiger Norbert ellenben a kezdőben kapott helyet, utóbbi rögtön duplázni tudott a zöld-fehérek ellen.

A napsütéses, ugyanakkor hűvös szeles időben kezdődő edzőmeccset a piros-feketék lendületes támadásokkal indították, majd hamar megszerezték a vezetést. A 6. percben Kálmán Szilárd szögletét követően a hosszúnál üresen érkező Geiger Norbert passzolta közelről a hálóba a labdát, 1-0. Ezt követően szinte csak a vendégek térfelén zajlott a játék, Steinbach Gergőnek nem egyszer kellett elhagynia a kapuját. A mecsekaljaiak közül Fujsz Richárd és Kálmán Szilárd is közel állt a gólszerzéshez, mígnem Geiger Norbert talált be a folytatásban.

A találkozó 19. percében szép labdajáratás után balról Hanol Milán lőtte élesen a hosszú felé a labdát, ahol Geiger Norbert védőjét megelőzve a háló közepébe rúgta a játékszert, 2-0. Nem sokkal később a tizenhatos előterében Fujsz Richárd készítette le a labdát Kesztyűs Máténak, akinek lökete a felső kapufát találta el. Ezt követően szinte hasonló szögből próbálkozott Fujsz Richárd, ám az ő kísérlete is a keresztlécről pattant kifelé. Az előre megbeszéltek szerint a csapatok a 30. percben rövid szünetet tartottak.

A pihenőt kihasználva Vas László néhány helyen változtatott a felálláson, míg a játék képe nem változott, a házigazdák birtokolták többet a labdát és igyekeztek további gólokat szerezni. A 32. percben a próbajátékon lévő Kondor Kristóf gurítása ment el a tolnaiak kapuja előtt keresztbe, majd Kálmán Szilárd szabadrúgása okozott némi riadalmat a vendégeknél. A felkészülés alatt már harmadik meccsénél járó Majos csapata eközben remek ellenfélnek bizonyult, sérültjeik távollétében is igyekeztek a lehető legjobb partnerként helytállni.

A Stadion utcai műfüves pálya mellé kilátogató közel félszáz drukker ellenben az 50. percben ismét hazai találhatnak örvendhetett. Egy védelmi hibát követően Kondor Kristóf szerezte meg a labdát a tizenhatoson belül, lövésébe ugyan még beleért a tolnaiak hálóőre, a játékszer viszont is így a gólvonalon túlra jutott, 3-0. Tíz minutummal később Hoch Attila szabadrúgása derékmagasságban szállt el a pécsi sorfal mellett, az időközben becserélt Somogyi Máté azonban vetődve begyűjtötte a bal alsóba tartó labdát.

A 60. percben ismét gyors pihenőt tartottak a felek. A piros-feketék az utolsó fél órában sem maradtak adósak, a megfelelő meccsterhelés miatt időközben ismét becserélt Péter Bence a 70., a 71., majd a 88. percben is gólt rúgott a zöld mezesek ellen, így ezzel alakult ki a 6-0-s végeredmény a Majosi SE elleni felkészülési találkozón. A PMFC soron következő edzőmeccsére január 30-án, szerdán 15:00 órakor kerül sor, amikor is Vas László tanítványai a Kozármisleny FC-t fogadják a Stadion utcai műfüves pályán.


Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 50 néző.
PMFC – Majosi SE 6-0
Gsz.: Geiger (6., 19.), Kondor (50.), Péter (70., 71., 88.)

PMFC: Kovács – Valkovszki, Futó, Koller, Hanol – Kálmán, Katona, Kesztyűs, Fujsz – Péter, Geiger. Cserék: Somogyi, Varga, Kiss, Kondor, Juhász. Vezetőedző: Vas László

Majosi SE: Steinbach – Jarabek, Lizák, Hegedűs, Schmidt, Miklós, Hoch, Nagy, Erős, Lajos, Reicheld. Edző. Tihanyvári László.


– Ebből a felkészülési mérkőzésből nem kell és nem is szabad messzemenő következtetéseket levonni. A játékosok nagyon jól és keményen dolgoztak a héten. Alapvetően ezt a találkozót terhelésnek szántuk, amit a srácok megfelelően abszolváltak – nyilatkozta az edzőmeccset követően Vas László, a PMFC vezetőedzője.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram