Vereség a hazai szezonzárón

Elvesztette nyolc meccses veretlenségi szériáját a PMFC, amely hazai pályán kapott ki 4-2-re a Hódmezővásárhelyi FC gárdájától.

Az NB III Közép-csoport 29. fordulójában a PMFC a már biztos kieső Hódmezővásárhelyi FC együttesét fogadta. A piros-feketék hazai szezonzárójára szép számmal látogattak ki a szurkolók, akiknek nem is kellett sokat várniuk az első pécsi gólra. A 7. percben Futó Zsombor bedobását Koller Krisztián csúsztatta meg a büntetőpont magasságában érkező Kálmán Szilárd elé, aki ballal kapásból rá is szúrta, a labda pedig egy pattanást követően a vásárhelyiek hálójának bal felébe vágódott, 1-0.

Ekkor még úgy tűnt, sikerül itthon tartani a három pontot, csakhogy a 17. minutumban egy szépen végigvitt ellentámadás befejezéseként Bódai Dániel tudott egyenlíteni, 1-1. Nem sokkal később, a 21. percben pedig már a kék-sárgák vették át a vezetést, Vass András használta ki a mecsekaljaiak hátsó alakzatának hibáját, 1-2. Majd a 34. minutumban Bódai Dánielről feledkeztek meg ismét a védők, aki egy az egyben vihette a labdát a kapusra, majd a kifutó Somogyi Máté felett a hálóba talált, 1-3.

Ezek után nem várt könnyű második játékrész Vas László tanítványaira, akik azonban igyekeztek kiköszörülni a csorbát. Az 54. percben Valkovszki Péter fejese még kimaradt, viszont a 68. percben Geiger Norbert remek egyéni szólója után szépen lőtte ki a bal alsó sarkot, 2-3! Ekkor sokan azt gondolták, hogy a baranyaiak ismét visszajöttek a meccsbe, ám a vizitálók közül Katona György tudott eredményes lenni a 72. minutumban, 2-4. Volt azonban még sansz az eredmény szorosabbá tételére.

Negyed órával a vége előtt Koller Krisztián végezhetett tizenegyest, sajnos a PMFC csapatkapitányának lövése jócskán kapu mellé szállt. Majd a hajrában járva Juhász László két méterről belsőzte a labdát a vásárhelyi kapus kezei közé, záró momentumként pedig egy kapufát is feljegyezhettek a házigazdák. A PMFC zsinórban nyolc meccs után szenvedett ismét vereséget, s maradtak a tabella 8. helyén. A piros-feketék az utolsó fordulóban a Kozármisleny FC vendégeként zárják a bajnokságot.


NB III Közép-csoport, 29. forduló
Pécs, PMFC Stadion, 800 néző. Vezette: Leél-Össy Ádám
PMFC – Hódmezővásárhelyi FC 2-4 (1-3)
Gsz.: Kálmán (7.), Geiger (67.), ill. Bódai (17., 34.), Vass (22.), Katona (72.)

PMFC: Somogyi – Valkovszki, Romic, Erdős, Varga (Hanol, 26.) – Kálmán, Futó (Juhász, 46.), Oliveira, Kesztyűs (Kiss, 58.) – Koller, Geiger. Vezetőedző: Vas László.

Hódmezővásárhelyi FC: Krnács – Jankelic, Tóth, Huszár, Szabó, Bódai, Hrabovszki (Besztercei, 91.), Mezei, Katona, Vass (Szabó, 46.), Povázsai (Rau, 90.). Edző: Szűcs Róbert.


Fénykép: Kurdi József/Facebook

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram