Ezüstöt szereztek a PMFC tehetségei

LAPSZEMLE: Nagyszerű szezonon van túl a PMFC U19-es labdarúgócsapata, amely ezüstéremmel zárta a korosztályos II. osztály küzdelmeit. Sok a tehetséges fiatal Pécsett, többükkel már a felnőttcsapatban is lehet számolni.

A piros-feketék U19-es korosztályos csapata Vas László vezetésével kezdte meg az idényt, s már a bajnokság elejétől kezdve az élmezőnyhöz tartozott, ráadásul egészen november közepéig veretlen maradt. Talán ennek is köszönhető, hogy a gárda trénerét októberben az NB III. Közép csoportjában szereplő felnőtt gárda irányításával is megbízták. Vas az őszi szezon befejeztéig párhuzamosan dolgozott a két csapatnál, majd tavasszal már Ott József dirigálta a fiatalokat.

Az eredményesség ezt követően sem fagyott alább, a tehetségek szállították a szebbnél szebb győzelmeket, s végül (három ponttal lemaradva a Vasas mögött) ezüstérmet szereztek. Az együttes 18 éves támadója, Csernik Zsombor 23 találattal a gólkirályi címet is bezsebelte.

– Szekcióvezetőként a korosztályos csapatokra folyamatos rálátásom volt már tavaly is, így ismertem a játékosokat, illetve azt a stílust, amit képviseltek az előző vezetőedzővel – mondta lapunknak Ott József, az ezüst­érmes csapat vezetőedzője. – Tavasszal ugyan voltak távozók, illetve néhányan a felnőttekhez kerültek, de a folyamatos munka végül meghozta a gyümölcsét. Több alkalommal létszámproblémákkal küzdöttünk, gyakorlatilag 12-13 játékos állt rendelkezésünkre, ezért is nagyon értékes ez a siker!

A szakember kiemelte, hogy tehetségük alapján több labdarúgónak is NB-s (az első három osztály) lehetőségei lehetnek a későbbiekben, de hozzátette, hogy addig még nagyon sokat kell fejlődniük.


Az ezüstérmes csapat tagjai: Gergő Áron, Kovács Benedek, Bárány Barót Bálint, Magyar Manuel, Szentgyörgyvölgyi Ruben Jonatán, Győrfi Dominik, Ulakity Márk, Csernik Zsombor, Keresztes Barna, Gellén Dávid, Bischoff Marcell, Dér Zalán, Dienes Ádám, Horváth Dániel, Katona Levente, Papp Krisztofer Tibor, Pesti Viktor, Pataki Ákos, Tóth Ottó, Belső Marcell, Gáspár Mikes, Széles Bence, Bálint Gergő, Tiffán Imre, Kulcsár Gergő,  Edző: Ott József.


Szöveg forrása: Szabó Dániel/Dunántúli Napló 

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram