Helesfay Donát hazatért!

A 29 esztendős rutinos pécsi kapus a másodosztályú Tiszakécskétől érkezett vissza a PMFC gárdájába.

Hamarosan véglegessé válik a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának játékoskerete, amelynek közel felét pécsi születésű és nevelésű focisták alkotják. Közéjük tartozik a 29 évvel ezelőtt született Helesfay Donát, aki Szederkényben ismerkedett meg a futballal, majd onnan került Pécsre. A helyi utánpótlásban nevelkedő kapus 17 évesen ment át az NB II-es Kozármislenyben.

Pár szezont követően ismét Mecsekaljára vezetett az útja, ahol 24 esztendősen bemutatkozott az NB I-ben. A klub 2015-ös kizárását követően ismét a szomszédos kék-fehérek gárdáját erősítette, majd 2017-ben az akkor az NB III-ban újonc Tiszakécskéhez szerződött. A Bács-Kiskun megyei alakulattal egészen a másodosztályig jutott, idén nyártól viszont ismét nevelőegyesületében folytatja pályafutását a rutinos hálóőr.

– Nagy örömmel fogadtam, hogy visszatudtam igazolni a PMFC-hez. Pécs az otthonom és egyben a szülővárosom. A karrieremből is látszik, hogy mindig visszavágyom a klubhoz. Keményen készülünk a bajnokságra és bízom benne, hogy megtudjuk valósítani a céljainkat. Próbálunk majd mindig a tőlünk telhető legtöbbet megtenni a pályán – mondta a pmfc.hu-nak Helesfay Donát.

Helesfay Donát másolata

Hálóőrünket sok szeretettel köszöntjük itthon!

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram