Visszatért korábbi szélvészgyors támadónk

A sokszor tarthatatlan gyorsaságáról és gólérzékenységéről ismert Kónya Dávid újra a PMFC-t erősíti.

A PMFC-szurkolóknak szinte kivétel nélkül ismerősen cseng Kónya Dávid neve, hiszen a pécsi születésű támadó korábban közönségkedvencnek számított a Stadion utcában. A mecsekaljai pályafutását még 2015-ben kezdő szélvészgyors játékos hamar alapembere lett a Baranya megyei I. osztályt 2015/2016-ban megnyerő együttesünknek, amelyben 27 bajnokin 16 gólt lőtt. Szintén abban az évadban játszott a Dél-Dunántúl és a Baranya válogatottban is, utóbbival ráadásul országos bajnoki címet nyert.

A támadó ezt követően a harmadosztályban is kamatoztatta képességeit, az NB III Közép-csoport 2016/2017-es évadjában 31 találkozón 12 gólt, a 2017/2018-as pontvadászatban pedig 31 bajnokin 10 találatot szerzett. A PMFC-vel kétszer is NB III-as ezüstérmet nyerő Kónya Dávid az elmúlt esztendőben főleg tanulmányaira összpontosított, amelyet jelenleg is a PTE ÁOK Fogorvostudományi szakán végez. A piros-feketékhez visszatérő labdarúgónak pótolnia kell lemaradását, de idővel visszanyerheti régi formáját.

IMG_0242

– Erőben jól haladok a felzárkózással, rengeteget edzek, ugyanakkor nehéz megmondani, hogy mikor kerülök százszázalékos állapotba. Nagyon szeretnék Vas László és a csapat rendelkezésére állni a bajnokságban. Várom már a pillanatot, hogy hazai közönség előtt kifuthassak a stadionba és hozzátegyek a sikerekhez. Óriási kedvvel és elszántsággal csatlakoztam ismét a Pécshez. Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a PMFC feljusson az NB II-be – mondta a 26 éves Kónya Dávid.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram